آموزش ترید رمزارزها

آشنایی با بازار گاوی و خرسی

آشنایی با بازار خرسی و گاوی

برای توصیف وضعیت بازار سرمایه از بازار خرسی و بازار گاوی استفاده می کنند. بازار گاوی که به لاتین Bull market  است و بازار خرسی که به لاتین Bear market  نامیده می شوند زمانی که بازار رو به رشد است و قیمت سهام روند صعودی داشته باشد استفاده می شوند. البته این تعریف مربوط به بازار گاوی بوده است. توجه کنید که اگر قیمت سهام روند نزولی داشته باشد و در وضعیت اقتصادی رکود حاصل شود بدین صورت می توان از بازار خرسی استفاده کرد. در ادامه به طور کامل با این دو بازار آشنا خواهیم شد. 

بازار گاوی و خرسی که دو واژه بسیار محبوب در بین معامله گران بورس محسوب می شوند جهت مشخص کردن روند کلی در بازار سرمایه کاربرد دارند. به طور خلاصه برای تعریف این دو بازار می توان گفت که بازار زمانی زمانی مشخص می شود که روند بازار رو به رشد باشد و روند صعودی در قیمت سهام دیده شود. چرا به این دو بازار نام حیواناتی چون گاو و خرس را نسبت داده‌اند. معمولا اولین مرتبه به افراد اسم بازار های خرسی و گاوی را می شوند به این فکر می کنند که چرا از اسامی حیوانات برای این بازار ها استفاده کرده‌اند. دقیقا نمی توان گفت که نام خرس و گاو را روی این بازار ها گذاشته‌اند ولیکن دو نوع حدس برای استفاده از این اسامی وجود دارد که نسبت به دیگر حدسیات قوی تر است. 

در حدس اول به شیوه جنگیدن و آمادگی دفاعی این حیوانات اشاره می کنند. اگر دقت کرده باشید گاو ها زمانی که قصد حمله دارند از شاخ های خود استفاده می کنند و آنها را به سمت بالا می گیرند به همین نسبت به صعود و روند صعودی بازار اشاره می کنند. در بازر خرسی با توجه به این نکته که زمان حمله و درگیری خرس ها پنجه های خود را به سمت پایین می گیرند این نام را برای بازار انتخاب کرده‌اند تا به روند نزولی بازار اشاره کنند. 

 

ویژگی های بازار خرسی و گاوی

از خصوصیات و ویژگی های بازار های خرسی و گاوی می توان به کاربرد آنها در عرضه و تقاضای سهام و روانشناسی سرمایه گذار اشاره کرد. تقاضا داخل بازار گاوی بسیار زیاد بوده و عرضه به‌ندرت اتفاق می افتد؛ به بیان دیگر، سرمایه‌گذاران خرید های مربوط به سهام جدید خود را  با امید به داشتن آینده رو به رشد بازار، انجام می دهند و فروشندگان نیز مایل به فروش نیستند (صف‌های سنگین خرید داخل بورس کشور ما در حالت گاوی به خوبی معلوم می شود). می توان برعکس این ماجرا را در بازار خرسی مشاهده کرد به این صورت که عرضه افزایش و تقاضا به‌شدت کاهش پیدا می کند و حجم معاملات خیلی زیاد افت خواهد کرد؛ به همین ترتیب بازار دچار رکود و تنبلی می‌شود(ناامیدی افراد و انتظار در صف‌های فروش طولانی از نشانه‌های بازار خرسی تعریف می شود)

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *