ارزهای دیجیتال

شناخت کامل ارز دیجیتال سولانا SOLANA

رمزارز سولانا

فهرست مطالب

ارز دیجیتال سولانا (Solana) چیست؟

تاریخچه ارز دیجیتال سولانا

افزایش قیمت ارز دیجیتال سولانا

سولانا چگونه کار می کند؟

سولانا چه کاربردی دارد؟

چرا سولانا رشد می کند؟

مزایا و معایب سولانا

سولانا در مقابل اتریوم

نحوه سرمایه گذاری در سولانا

آینده سولانا چیست؟

 

ارز دیجیتال یک وسیله مبادله است که دیجیتال، رمزگذاری شده و غالبا غیرمتمرکز است. برخلاف دلار آمریکا یا یورو، هیچ مرجع مرکزی وجود ندارد که ارزش یک ارز دیجیتال را مدیریت و کنترل کند. در عوض، این وظایف به طور گسترده در بین کاربران شبکه یک ارز دیجیتال از طریق اینترنت توزیع می شود.
شما می توانید از ارز دیجیتال برای خرید کالاها و خدمات معمولی استفاده کنید، اگرچه اکثر مردم مانند سایر دارایی ها، برای نمونه سهام یا طلا، در بازار ارز دیجیتال نیز سرمایه گذاری می کنند. در حالی که ارز دیجیتال یک کلاس دارایی جدید و هیجان‌انگیز است، خرید آن می‌تواند مخاطره‌آمیز نیز باشد، زیرا برای درک کامل نحوه عملکرد هر سیستم باید تحقیقات کافی انجام دهید. ما در وبلاگ آکوچین به صورت گسترده مقالات آموزشی متنوعی در رابطه با این فضای شگفت انگیز به شما ارائه می دهیم. ارزهای دیجیتال، دارایی دیجیتال غیرمتمرکز هستند که مبتنی بر فناوری بلاک چین می باشد. شاید با محبوب ترین نسخه ها، مانند بیت کوین و اتریوم آشنا باشید، اما امروزه بیش از ۵۰۰۰ ارز دیجیتال مختلف در گردش هستند. در این مطلب قصد داریم شما را با یکی از نوآوران جهان کریپتوکارنسی، ارز دیجیتال سولانا آشنا نماییم.
اخیرا گزارشی مرتبط با انواع ارز دیجیتال مقدمه اش را این گونه آغاز کرد: بسیاری از سرمایه گذاران بازار ارز دیجیتال امیدوارند سبد ارزهای دیجیتال آن ها تا کره ماه صعود کند. اما با رشد سولانا (به اختصار SOL)، شاید آنها باید به جای ماه، خورشید (به اسپانیایی “sol”) را هدف قرار دهند.
سولانا یک ارز دیجیتال نسبتا جدید است که تا همین اواخر توجه زیادی را به خود جلب نکرده بود. و با توجه به اینکه بسیاری از انواع ارز دیجیتال جدید در بازار وجود دارد، و ظاهراً انواع جدیدتر به شکل روز افزونی به بازار وارد می‌شوند، به سختی می‌توان سرمایه‌گذاران را به خاطر از دست دادن یا نادیده گرفتن آن سرزنش کرد. اما سولانا اکنون در رادار بیشتر معامله گران ارز دیجیتال قرار دارد. حال اینکه سولانا چیست، چه ربطی به بلاک چین دارد و چگونه می توان روی آن سرمایه گذاری کرد؟ در زیر به همه این موارد خواهیم پرداخت.

ارز سولانا

ارز دیجیتال سولانا (Solana) چیست؟

سولانا (Solana) پلتفرمی نوین می باشد که بر روی یک شبکه بلاک چین ساخته شده است که به کاربران اجازه می دهد برنامه های غیرمتمرکز بسازند. از این نظر، شبیه (و همچنین رقیب) اتریوم است که برای انجام کمابیش همین کار ها و ارئه خدمات تقریبا مشابه طراحی شده است.
سولانا از یک سیستم بلاک چین اثبات سهام – بر خلاف مدل اثبات کار بیت کوین – برای اعتبارسنجی و ایمن سازی شبکه خود استفاده می کند. توکن بومی سولانا SOL نامیده می‌شود و هدف اصلی شبکه مدیریت قرارداد های هوشمند است که به آن امکان می‌دهد تراکنش ‌های رمزارز خود یعنی SOL و سایر دارایی ‌ها، مانند توکن‌ های غیرقابل تعویض (NFT) را تسهیل کند. این بستر در نتیجه ی عوامل بالا سریع و امن است و به لطف مفهوم متمایز “اثبات تاریخچه” آن، برای کسانی که در فضای بازار ارز دیجیتال هستند جذاب می باشد. سولانا (Solana) یک پلت فرم بلاک چین برای اپلیکیشن های غیرمتمرکز می باشد. این یک پروژه منبع باز است که توسط بنیاد سولانا مستقر در ژنو نگهداری می شود و توسط توسعه دهندگان آن در آزمایشگاه سولانا مستقر در سانفرانسیسکو ساخته شده است.
سولانا رقیب اتریوم است که در حال حاضر بزرگترین پلتفرم برنامه های غیرمتمرکز می باشد، که وعده عملکرد سریع تر و کارمزد تراکنش های کمتر مزیت رقابتی آن است. این یک بلاک چین PoS (اثبات سهام) است که آن را نسبت به بلاک چین های PoW (اثبات کار) مانند بیت کوین، به واسطه مصرف انرژی کمتر، بیشتر دوستدار محیط زیست می کند. رمز ارز بومی آن نیز Solana نام دارد و دارای علامت اختصاری SOL است.
چه چیزی در مورد PoS شگفت انگیز است؟ در یک سیستم بلاک چین غیرمتمرکز، بسیاری از کامپیوتر ها (گره ها) تراکنش ها را تایید می کنند. یک هکر ممکن است بخواهد یک دسته گره اضافه کند تا کنترل شبکه را در دست بگیرد. شما می‌توانید با واداشتن رایانه‌ هایی که شبکه را اجرا می‌کنند، با حل یک معمای ریاضی که به نوبه خود حمله به شبکه را پرهزینه می‌کند، آن را خنثی کنید. این عمل اثبات کار نام دارد. بسیار کارامد و موثر است اما شبکه می تواند در نهایت برق زیادی مصرف کند.
راه دیگر برای انجام این کار این است که گره های اعتبارسنجی در شبکه را در معرض خطر قرار دهیم. در مورد سولانا، آن ها باید توکن های SOL را به اشتراک بگذارند. و در حالی که اعتبار سنج ها در شبکه Solana نیز برای کارکردن انرژی مصرف می کنند، مصرف برق آنها بسیار کمتر از مثلاً استخراج کنندگان بیت کوین است.

مطالب مرتبط: ارز دیجیتال شیبا اینو

هر دو مکانیسم PoW و PoS به اعتبارسنج ‌ها یا استخراج‌کنندگان برای تلاش‌ هایشان پاداش می ‌دهند. ماینر های بیت کوین، در ازای حل معادلات ریاضی پیچیده و استخراج بیت کوین، بیت کوین دریافت می کنند و در سولانا، اعتبار سنج ها در ازای عملیات اعتبارسنجی و تایید تراکنش ها، ارز دیجیتال سولانا یعنی SOL پاداش می گیرند. شایان ذکر است که در سولانا (Solana)، کاربران نهایی برای کسب پاداش نیازی به اجرای یک گره اعتبارسنجی ندارند. آن‌ها می‌ توانند سهام خود را به یک کاربر اعتبارسنج واگذار کنند که پاداش ‌ها را در ازای پرداختی به آن‌ ها منتقل می‌ کند.
مکانیسم PoW بیت کوین همچنین به عنوان نوعی ساعت برای شبکه عمل می کند و اطمینان حاصل می کند که تمام گره های شبکه می توانند در مورد ترتیب صحیح تراکنش ها به توافق برسند. در سیستم‌ های PoS، دستیابی به این امر آسان نیست، بنابراین سولانا همچنین از فناوری به نام اثبات تاریخچه استفاده می‌کند، که ادعا می‌نماید به شبکه کمک می‌کند تا زمان تراکنش ‌ها را با کارایی بیشتری تعیین کند. سولانا ادعا می کند که این نوآوری و سایر نوآوری های به کار گرفته شده، آن را ایمن تر و دارای عملکرد بهتری نسبت به سایر بلاک چین ها می گرداند.
بیشتر بلاک چین های مدرن از نوعی PoS استفاده می کنند. اما بزرگترین رقیب سولانا اتریوم است که همچنان به PoW متکی است، اگرچه در حال تغییر به PoS است.
از دیدگاه یک کاربر، شبکه سولانا (Solana) مکانی است که می توانید از رمزارز سولانا برای تعامل با برنامه های مختلف غیرمتمرکز استفاده کنید. بیشتر آن ‌ها به امور مالی مرتبط هستند، مانند پلتفرم ‌هایی که به شما امکان می ‌دهند پول قرض کنید یا قرض بدهید، ارز دیجیتال معامله کنید یا در دارایی ‌های مختلف سرمایه‌گذاری نمایید. اما برنامه‌هایی نیز وجود دارند که به شما امکان خرید و فروش NFT یا حتی دوست یابی را می‌دهند.

ارز دیجیتال سولانا

تاریخچه ارز دیجیتال سولانا

قدمت سولانا (Solana) به نوامبر ۲۰۱۷ برمی‌گردد، زمانی که بنیانگذار آناتولی یاکوونکو مقاله‌ای را منتشر کرد که در آن مفهوم «اثبات تاریخچه» را توصیف می‌کرد، که هر تراکنش را به صورت یک «مهر زمانی» نشان می‌داد، بنابراین آن‌ ها به صورت زمانی بر روی بلاک چین ثبت می‌شوند. هدف این امر افزایش سرعت تراکنش هاست.
در فوریه ۲۰۱۸، یاکوونکو و همکارانش، گرگ فیتزجرالد و استفن آکریج، نمونه اولیه این پروژه را راه اندازی کردند که در ابتدا Loom نام داشت. به زودی به نام شهر کوچکی در کالیفرنیا که این سه مرد چند سالی در آن زندگی می کردند، یعنی «Solana» تغییر نام داد. برخلاف انتظار ، این پروژه به سرعت رشد کرد و منابع مالی پیدا کرد و در چند سال به یکی از شناخته ‌شده ‌ترین شبکه‌ های بلاک چین و ارزدیجیتال تبدیل شد.

افزایش قیمت ارز دیجیتال سولانا

رمزارز سولانا برای مدتی یک بازار بزرگ نبود. اما این موضوع در اواخر تابستان ۲۰۲۱ تغییر کرد. در اواسط آگوست، قیمت سولانا حدود ۴۴ دلار بود، اما در ۸ سپتامبر به اوج خود نزدیک به ۲۱۵ دلار رسید، یعنی تقریباً ۴۸۹٪ افزایش بها. با این حال، اندکی پس از آن پایین آمد. از اواخر سپتامبر ۲۰۲۱، قیمت رمزارز سولانا بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ دلار افزایش یافته است و اکنون ارزش بازار آن تقریباً ۴۳.۵ میلیارد دلار است. اما، همان طور که هر سرمایه گذار ارز دیجیتال می داند، این نرخ می تواند به سرعت تغییر کند. این افزایش قیمت یکی از دلایلی است کهارز دیجیتال سولانا (Solana) به یک نام آشنا برای سرمایه گذاران ارز دیجیتال تبدیل شده است.
ویژگی های رمزارز سولانا که آن را منحصر به فرد می کند، چیستند؟
دقیقا چه چیزی سولانا را به چنین معامله بزرگی تبدیل می کند؟ پاسخ سوال این است که استفاده از آن سریع تر و ارزان تر از رقبای خود از جمله اتریوم می باشد. سولانا می‌تواند تراکنش‌ های بیشتری را نسبت به اتریوم انجام دهد و می‌تواند آن تراکنش‌ ها را سریع ‌تر پردازش کند. ویژگی اثبات تاریخچه سولانا نقش بزرگی در سرعت بخشیدن به اجماع بر روی بلاک چین دارد. اثبات تاریخچه به‌عنوان نوعی ساعت عمل می‌کند که مُهرهای زمانی ایجاد می‌کند و تراکنش‌ ها را سریع ‌تر برای ثبت در بلاک چین حرکت می‌دهد.

سولانا چگونه کار می کند؟

سولانا از یک سیستم اعتبار سنجی اثبات سهام در ارتباط با چند مؤلفه به نام‌ های «توافق برج» و «سوابق تأخیر قابل تأیید»، مهر زمانی تراکنش‌ها و ثبت مؤثر آن‌ها در بلوک‌ های روی بلاک چین استفاده می‌ کند. سولانا داده‌ ها را توالی ‌بندی و سازمان ‌دهی می ‌کند، و سپس آن‌ها، با استفاده از قابلیت مهر زمانی را تأیید می‌کند. ویژگی مهر زمان همچنین گره ها را آزاد می کند تا شروع به ایجاد بلوک بعدی در بلاک چین کنند، بدون اینکه نگران حفظ نظم در بین تراکنش های موجود در صف باشند. شبکه از قبل ترتیب صحیح را به واسطه فرایند اثبات تاریخچه و مهر زمانی می داند. در نتیجه، کل شبکه می تواند با سرعت بیشتری حرکت کند.

سولانا کریپتو

سولانا چه کاربردی دارد؟

بلاک چین سولانا چند مورد استفاده بالقوه کلیدی دارد:

۱. می توان از آن برای ایجاد یک شبکه مالی غیرمتمرکز (DeFi) استفاده کرد. شبکه‌های مالی سنتی گاهی از واسطه ‌ها و پروتکل‌ های قدیمی استفاده می ‌کنند. دو حوزه که سولانا معتقد است می‌تواند با مدرن‌سازی، کارآمدتر و شفاف‌تر شود. در واقع، بسیاری از پروژه های DeFi در حال حاضر از شبکه سولانا (Solana) برای انجام این کار استفاده می کنند.
۲. می تواند بازار های NFT ایجاد کند. سرمایه گذاران و مجموعه داران NFT از سولانا (Solana) برای ایجاد بازار های دیجیتال استفاده می کنند. سولانا حتی بلاک چین رسمی Lollapalooza بود که “بازار Lolla NFT” خود را به طور خاص برای هنرمندان و طرفداران در این رویداد ایجاد کرد.

چرا شبکه و ارز دیجیتال سولانا بهتر از سایر انواع ارز دیجیتال و بلاک چین هاست؟

همه موارد فوق شباهت زیادی به شبکه اتریوم دارند و کارشناسان و فناوران فضای ارز دیجیتال سولانا را به راحتی به عنوان یک رقیب پیشرفته برای اتریوم توصیف می کنند. برنامه های بسیار بیشتری از پیش در اتریوم وجود دارد، پس سرمایه گذاری در سولانا چه لزومی دارد؟
کاربران اتریوم از مدت ها قبل با مشکل کارمزدهای بالا برای تراکنش‌ ها مواجه بوده اند که گاهی اوقات به صد ها یا حتی هزاران دلار افزایش می ‌یابد، مخصوصاً در مواقع ازدحام شبکه. سولانا نسبت به اتریوم توان عملیاتی و پشتوانه ی نظری بیشتری دارد. به این معنی که در مقایسه با اتریوم می‌تواند تراکنش ‌های بیشتری را در هر ثانیه انجام دهد. بنابراین یکی از عوامل برتری سولانا کارمزد های آن است که در حال حاضر بسیار پایین هستند و معمولاً ۰.۰۰۰۰۰۵ SOL یا حدود ۰.۰۰۱ دلار هزینه دارند.
در عمل، هنگامی که کیف پولی دارید که می‌ تواند توکن ‌های مبتنی بر سولانا را در خود جای دهد، می‌ توانید با برنامه ‌های متعدد موجود در آن تعامل داشته باشید. شما می توانید در یک صرافی غیرمتمرکز مانند Raydium یک توکن را با دیگری معامله کنید. یا برای مثال می توانید یک NFT در بازار Solanart خریداری کنید. هر کاری که روی Solana انجام دهید، هزینه اندکی را که در بالا ذکر شد پرداخت خواهید کرد که در مقایسه با اتریوم بسیار به صرفه به نظر می رسد.

جوانب منفی سولانا که باید در نظر بگیرید

سولانا از نظر فنی هنوز در مرحله بتا می باشد. این امر برای پروژه های بلاک چین غیرمعمول نیست. همان طور که می دانید تقریباً همه بلاک چین های موجود فعلی حداقل در برخی موارد آزمایشی هستند. اما شایان ذکر است که اگر قصد سرمایه گذاری یا ساخت اپلیکیشن روی پلتفرم سولانا را دارید، باید از پیش بدانید که سولانا یک پروژه آزمایشی می باشد.
سولانا برای سرعت خود هزینه ای می پردازد: الزامات اعتبار سنجی بسیار زیاد است (اعتبارسنج ها رایانه هایی هستند که به اجرای شبکه سولانا کمک می کنند). در حالی که هر کسی از نظر تئوری می تواند یک گره اعتبار سنجی را روی سولانا اجرا کند، هزینه بالای ساخت، راه اندازی و نگهداری چنین ماشینی بسیاری از کاربران را منصرف می کند. این امر از نظر تئوری باعث می شود که شبکه کمتر غیرمتمرکز باشد، زیرا قدرت بیشتری در دست کاربران کمتری متمرکز شده است.

این می تواند باعث مشکلات دیگری نیز شود. به عنوان مثال، گره‌ های اعتبارسنجی که به اندازه کافی قدرتمند نیستند تا فعالیت شبکه را مدیریت کنند، می ‌توانند باعث کندی یا بی ‌ثباتی شوند، و این اتفاق گاهی در شبکه سولانا رخ می‌ دهد.
در نهایت، سولانا به اندازه اتریوم که از سال ۲۰۱۵ فعال شده است، مورد آزمایش های متعدد قرار نگرفته است. از این رو ممکن است باگ‌های کشف نشده یا مسائلی وجود داشته باشد که بر عملکرد یا امنیت شبکه تأثیر بگذارد.

ارز دیجیتال solana

چرا سولانا رشد می کند؟

افزایش قیمت سولانا تا کنون خیره کننده بوده است. شخصی که در Solana ICO (پیشنهاد اولیه سکه و راهی برای تامین مالی یک پروژه از طریق فروش توکن های پروژه) شرکت کرده است، توانست رمزارز سولانا را به قیمت ۰.۲۲ دلار خریداری کند. قیمت هر ارز دیجیتال سولانا اکنون ۲۰۸ دلار است و این یعنی ۹۵۰۰۰ درصد افزایش.
اگر بخواهیم منصف باشیم، دیگر رقبای آینده‌دار اتریوم، از جمله Cardano، Polkadot، Dfinity، Terra، Polygon و Avalanche نیز طی یک سال گذشته به شکل فوق‌العاده ‌ای افزایش قیمت یافته‌اند. اما در میان آن ها ، ظهور سولانا شگفت انگیز بوده است.
یکی از دلایل رشد رمزارز سولانا این واقعیت است که سولانا از صرافی محبوب ارز دیجیتال FTX پشتیبانی می کند، که چندین پروژه مبتنی بر سولانا را راه اندازی کرده است. Alameda Research، همان شرکتی که از FTX حمایت می کند، در کنار Andreessen Horowitz و Polychain یکی از بزرگترین سرمایه گذاران سولانا هستند.
دلیل واضح دیگر، کارمزدهای تراکنش است که نسبت به اکثر رقبا کمتر است.
TVL (ارزش کل قفل شده) از دیگر عوامل نشانگر رشد سولانا در آینده است ، معیاری که میزان ارزش قفل شده در پروژه های اکوسیستم سولانا را محاسبه می کند. به گفته DefiLlama، وب‌ سایتی که پروژه‌ های مالی غیرمتمرکز را ردیابی می ‌کند، سولانا در حال حاضر سومین زنجیره بزرگ از نظر TVL می باشد که مجموعاً ۷.۹ میلیارد دلار در پروژه ‌های شبکه ‌های خود قفل کرده است.

مطالب مرتبط: سولانا در مقابل پولیگان و اتریوم

مزایا و معایب سولانا

رمزارز سولانا مانند همه ارزهای دیجیتال و شبکه های دیگر دارای مزایا و معایبی است. در اینجا نکات برجسته در رابطه با رمزارز سولانا را آورده ایم.

مزایای سولانا

• سرعت تراکنش: سرعت بزرگترین مزیتی است که شبکه سولانا نسبت به شبکه های مشابه دارد.
• مقیاس پذیری: طراحی شبکه برای غلبه بر مشکلاتی که ازدحام ایجاد می کند ، به لطف مهر زمانی کنترل می شود. این مقیاس ‌پذیری به سولانا برتری نسبت به سایر شبکه ‌ها می‌دهد. شبکه‌ هایی که به احتمال زیاد با سرعت پایین تراکنش ‌ها دچار فروپاشی می ‌شوند.
• صرفه جویی در مقیاس: سولانا پایگاه کاربری بزرگی دارد، با میلیون ها کاربر در حال حاضر ، و هدف دستیابی به یک میلیارد کاربر در آینده.

رمزارز سولانا

معایب سولانا

• مرحله بتا: برای سرمایه گذاران بالقوه، ارزش این را دارد که بدانند پروژه هنوز در مرحله بتا است.
• قطعی شبکه: در ماه سپتامبر، شبکه سولانا شاهد بارگیری بیش از حد تراکنش بود و بیش از ۱۶ ساعت از سرویس خارج شد. بنابراین هنوز برخی از پیچیدگی های مهندسی برای حل کردن چنین باگ هایی وجود دارد.

سولانا در مقابل اتریوم

سولانا چگونه در مقابل اتریوم قرار می گیرد؟ اغلب از سولانا به عنوان “قاتل اتریوم” یاد می شود. همه چیز به این واقعیت برمی گردد که سولانا از ابتدا برای برتری در رقابتی طراحی شده بود که اتریوم از نظر سرعت و هزینه در آن بازنده است.
توان عملیاتی سولانا ۵۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه (TPS) و میانگین هزینه هر تراکنش ۰.۰۰۰۲۵ دلار می باشد. حال این اعداد را با اتریوم مقایسه کنید: توان عملیاتی شبکه اتریوم ۱۵ TPS و میانگین هزینه هر تراکنش، بسته به تراکم شبکه بیش از ۳.۷۰ دلار است.

نحوه سرمایه گذاری در سولانا

شروع سرمایه گذاری در سولانا نسبتا آسان است. برای خرید سولانا کوین می توانید در یک صرافی رمزنگاری شده ثبت نام کنید و از آن استفاده نمایید. این ساده ترین و کم زحمت ترین راه برای افزودن سولانا به سبد ارزهای دیجیتال تان می باشد. سپس دارایی های خود را به یک کیف پول امن ارز دیجیتال انتقال دهید.

آینده سولانا چیست؟

سولانا تنها یک رقیب در دنیای پلتفرم های غیرمتمرکز نرم افزاری است که هر کدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند. ویژگی های فعلی شبکه نوید های زیادی را به ما نشان می دهد. اکوسیستم اپلیکیشن رو به رشدی دارد و پشتیبانی مستمر FTX و برخی از بزرگترین سرمایه گذاران موجب اطمینان خاطر سرمایه گذاران در این فضا می شود. سولانا راه درازی برای رسیدن به اتریوم در پیش دارد، اما موقعیت خوبی برای تصاحب سهم مناسبی از بازار رمزارز های غیرمتمرکز دارد. هر کسی که به برنامه های غیرمتمرکز و فضای بلاک‌چین علاقه‌مند است، باید حداقل انگشتان پای خود را در این دریا فرو برده و سولانا را امتحان کند.
سولانا ممکن است چهار سال پس از ساخت هنوز از نظر فنی در مرحله آزمایشی خود باشد، اما به لطف مفهوم اثبات تاریخچه ، به دلیل سریع تر و ارزان تر بودن نسبت به رقیب قدرتمندش اتریوم ، توجه های زیادی را به خود جلب کرده است.
کارشناسان نظرات متفاوتی در مورد سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال دارند. با وجود این که ارز دیجیتال یک سرمایه گذاری بسیار سوداگرانه است، اما با پتانسیل نوسانات شدید قیمتی که دارد ، برخی از مشاوران مالی به هیچ وجه سرمایه گذاری را به مردم توصیه نمی کنند. اما بنا به نظر بسیاری از اقتصاددانان ، ارز دیجیتال آینده مالی جهان را رقم می زند و خواه ناخواه همه ی افراد روزی به سمت آن می روند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *