آموزش ترید رمزارزها

۸ گام مهم برای تریدر شدن

8 گام مهم برای تریدر شدن و بهترین نکات

فهرست مطالب

گام اول: شروع به کار با پیش زمینه کم

گام دوم: انجام دادن اشتباهات همه تریدرها

گام سوم: بزرگترین ضرر

گام چهارم: کسب تجربه و بازگشت قوی تر

گام پنجم: آموزش قدیمی ترین درس ها با سخت ترین راه ها

گام ششم: مدیریت مالی

گام هفتم: از دیگران تقلید نکنید

گام هشتم: سبک خودتان را بسازید

نکات مهم برای تریدر شدن

انتخاب سبک ترید

ابزارهای مورد نیاز برای ترید

 

در حال حاضر عده بسیار زیادی به دنبال تریدر شدن هستند و روش های متفاوتی را به همین منظور امتحان می کنند. آنها با استفاده از تجربه ها و راه هایی که تریدرهای قدیمی در اختیارشان قرار می دهند به منظور کسب درآمد و سود خیلی زیاد در مسیر آموزش ترید ارز دیجیتال قدم می گذارند در حالی که اطلاعات خیلی کمی برای موفق شدن و تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای در اختیار دارند.
اکثر افراد با این دید که در مدت زمان کوتاه و با استفاده از روش های دیگر تریدر ها، یک تریدر موفق و حرفه ای می شوند به این راه وارد می شوند کما اینکه تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای نیاز به تجربه، دانش و تخصص بسیار زیاد دارد که در مدت زمان کم امکان پذیر نخواهد بود. به همین منظور و برای راهنمایی بیشتر شما عزیزان، در این مطلب مفید و کاربردی سعی بر این داریم تا شما را با ۸ گام مهم در تریدر شدن آشنا کنیم. شما ممکن است کتاب های بسیار زیادی را در این زمینه خوانده باشید یا مقاله های بسیاری را مطالعه کرده باشید ولی مطمئنا در مسیر تریدر شدن با این ۸ گام اصلی رو به رو خواهید شد. می توان این گام ها را به عنوان الگوی اصلی تریدر شدن معرفی کرد که همه‌ی تریدر ها بلا استثنا با آنها رو به رو می شوند. در ادامه با این هشت به طور کامل آشنا خواهیم شد.

مطالب مرتبط: راهنمای کامل تریدر شدن

گام اول: شروع بکار با پیش زمینه کم

در تمام زمینه ها قبل از بدست آوردن مهارت لازم، تمام افراد با پیش زمینه اندک شروع می‌کنند. سرنخ هایی که در ابتدا توسط افراد دیگر به آنها داده می شود یا با دنبال کردن اخبار ها در این زمینه بدست می آورند، می تواند زمینه را برای شروع کارشان فراهم کند. حتی اگر استعداد تریدر شدن درون افراد وجود داشته باشد این استعداد هنگام شروع بکار خود را نشان نداده و کارایی خاصی نخواهد داشت.
تمام کسانی که در حال حاضر تریدر های موفقی هستند ابتدای مسیر با استفاده از همین سرنخ ها شروع کردند و گام های اول را برداشتند. اگر از تمام این افراد سوال شود که از ابتدای مسیر در مورد همه‌ی جزئیات اطلاعات کافی داشته اند و قطع به یقین می دانستند چه کاری انجام می دهند همه یک پاسخ خواهند داد: خیر. همه آنها تنها در مورد هزینه و سودی که قرار بود به آن دست پیدا کنند اطلاع داشتند. تریدرها با توجه به ارزهای موجود که می‌دانستند ممکن است به آنها سود برساند، ترید های خود را انجام می دادند. ولی در همان ابتدا پس از هر ترید پول خود را از دست می دادند. آنها می توانستند موفقیت خود را با توجه به مدت زمانی که پولهایشان را از دست می دادند اندازه گیری کنند. یعنی هرچقدر می توانستند پول خود را بیشتر نگه دارند احساس می کردند بهتر عمل می کنند و از دفعات قبل موفق تر هستند. دفعات زیادی با این موضوع رو به رو می شوند و ضرر می کنند.

تریدر شدن

تعداد زیادی از آنها به دلیل مشاهده سودهای زیادی که اطرافیانشان بدست آوردند و تعریف هایی که در این زمینه شنیدند وارد بازاری شدند که الان با آن درگیر هستند. این می تواند زمینه ساز قوی برای افراد تازه وارد باشد. توجه کنید در این میان افرادی هم بوده‌اند که از قوانین اساسی مثل نقاط توقف مخصوص ضرر و میزان سرمایه مورد نیاز در این زمینه اطلاع داشته باشند، ولیکن این اشخاص برای شروع به این اطلاعات توجه نمی کنند. می توانید داستان های بسیار زیادی مربوط به اولین ترید های تریدرهای معروف بخوانید که چگونه تصمیم های ناگهانی و نامناسب گرفته بودند.
این یک مشخصه معمول است که همه افراد در ابتدای راه، خود را دانای بازار می دانند و حتی به قوانین هم توجه نمی کنند. همین امر باعث می شود که گام دوم تریدر شدن را بردارند.

مطالب مرتبط: آموزش ترید ارز دیجیتال

گام دوم: انجام دادن اشتباهات همه تریدرها

همه افراد فکر می کنند فقط خودشان اشتباه می کنند. کما اینکه در این تصور هستند که فقط آنها اشتباهات بقیه را تکرار می کنند.
به این جمله دقت کنید که هیچکس از اشتباهات به صورت کامل در امان نیست. همه افراد اشتباه می کنند و این اشتباه ها برای تازه کارها یا تازه وارد ها بیشتر خواهد بود. ولی جای هیچ نگرانی نیست چرا که اشتباه ها ثابت می کنند شما در مسیر درستی قرار دارید. کسانی که تازه در مسیر تریدر شدن گام برداشتن نمی دانند که برای محافظت از آنها قوانینی وضع شده است. در همه زمینه ها این قوانین وجود دارند.
هیچکس اول مسیر به این قوانین توجه نخواهد کرد و آنها را جدی نخواهد گرفت. معمولا پس از اشتباهات مداوم و گذر از مسیر ابتدایی به این نتیجه خواهند رسید که باید اطلاعات خود را در زمینه قوانین و مقررات مربوط به ترید بیشتر کنند. در این مرحله که به دنبال اطلاعات بیشتر و خواندن قوانین می‌روند با یک مشکل جدی تر مواجه می شوند. آنها قوانین را می‌خوانند ولی به درستی متوجه نمی شوند. چون تجربه کافی ندارند و فعالیت کمی در این زمینه داشته‌اند دانایی لازم را برای درک قوانین نخواهند داشت. در این حالت دوباره مرتکب اشتباه می شوند. برخی از مهم ترین قوانین در این زمینه به شرح زیر است:
۱. از ترید بیش از حد بپرهیزید.
۲. در دارایی های مختلف میزان سرمایه گذاری کمی انجام دهید.
۳. حتما نقاط مربوط به توقف ضرر را در نظر داشته باشید.
۴. در لحظه تصمیم نگیرید و عجولانه اجرا نکنید.
۵. احساسات خود را کنترل کنید.

تریدر خوب

 

این ۵ قانون فقط تعداد کمی از قوانین مربوط به ترید است که برای هر تریدری دانستن آن لازم و واجب خواهد بود. تمام افراد تریدر بالاخره این قوانین را می خوانند و یاد می گیرند. یادگیری این قوانین ممکن است ساده به نظر برسد ولی بسیار سخت است. تریدرهای تازه کار همه در تلاش هستند این قوانین را نادیده بگیرند و اشتباهات خود را سرسری رد می کنند. حتی تریدرهای بزرگ و با تجربه هم زمانی در این گام قرار داشته‌اند. در نتیجه شما به گام بعدی تریدر شدن وارد می شوید.

گام سوم: بزرگترین ضرر

تمام تریدر ها بلا استثناء متحمل یک ضرر خیلی بزرگ می شوند. باید با این واقعیت رو به رو شوید که در این مسیر حداقل یکبار دچار ضرر می شوید. بسیاری از تریدرهای بزرگ با این ضرر رو به رو شده اند و حتی مشاهده شده که بیشتر از یکبار هم تمام سرمایه شان را از دست داده باشند. جسی لیورمو که به عنوان اولین سفته باز جهان شناخته می شود چندین بار تمام دارایی اش را از دست داد. هر کدام این افراد برای از دست دادن دارایی های خود دلایل متفاوتی می آورند ولی نتیجه تمام این از دست دادن ها تقریبا یک شکل دارد. مشکلاتی از قبیل رعایت نکردن قوانین و قوائد ترید برای تمام تریدر ها در این گام بوجود می آید.
بازار ارز دیجیتال با توجه به اقدامات سایر کشور ها و افراد مختلفی از سراسر دنیا دچار تغییر می شوند. این تغییرات می تواند به سود شما باشد یا شما را با بزرگترین ضرر زندگی تان رو به رو کند. هیچ چیز مانند ضرر بزرگ مالی نمی تواند بر خراب شدن روال زندگی شما تاثیر داشته باشد. ولیکن این گام هم قابل گذشت است و می توان مانند سایر مشکلات کوچک و بزرگ در این مسیر با آن کنار آمد. تنها لازم است وارد گام بعدی شوید و ضرر های خود را جبران کنید.

مطالب مرتبط: آموزش فناوری بلاکچین

گام چهارم: کسب تجربه و بازگشت قوی تر

پس از متحمل شدن بزرگترین ضرر زندگیتان و با گذشت مدت زمانی که به عنوان زمان شُک در نظر گرفته می شود، متوجه خواهید شد که چه تجربه بزرگ و عمیقی بدست آورده‌ید. اگر از جمله افراد باهوش باشید تمام جوانب ترید را بررسی کرده و جزئیات را مرور می کنید. اشتباهات خود را پیدا کرده و سعی می کنید تمام افکار و عمل های اشتباه خودتان را زیر سوال ببرید. به دنبال راه حل می گردید تا بار دیگر از این طریق دچار مشکل و ضرر نشوید. در همین حین تنها از روی قیمت و ظاهر قضاوت نخواهید کرد و با جدیت بیشتری سراغ ادامه کار خواهید رفت.

تریدر موفق

 

هیچ آدم عاقلی تنها با یک اشتباه مسیر موفقیت خود را خراب نمی کند. یادگیری راه و روش برای استوار ماندن در مسیر موفقیت می تواند همه چیز را به درستی پیش ببرد. ضرر بزرگ و اشتباه واقعی می تواند چشم و گوش شما را برای ادامه دادن در مسیر سخت آینده باز کند. اگر ضرر نکرده بودید همواره بدون اطلاعات و تجربه به راه اشتباه خود ادامه می دادید. ولیکن الان متوجه شدید قوانین مهم ترید شامل حال همه افراد می شوند.

گام پنجم: آموزش قدیمی ترین درس ها با سخت ترین راه ها

تا به حال به این فکر کرده اید که با وجود درس ها و داستان های متفاوت در زمینه های گوناگون، تا زمانی که خودتان چیزی را تجربه نکنید درس نخواهید گرفت؟ واقعا حیرت انگیز است. شما می توانید تجربه و دانایی افراد مختلف در زمینه های متفاوت را مطالعه کنید و آنها را یاد بگیرید ولی خیلی ساده از کنار آنها عبور می کنید. ممکن است بعضی از افراد زندگی را چنین معنی کنند: تجربه کردن شخصی تک تک لحظه ها بدون توجه به تکراری بودن آنها.
ضرر کردن، عکس العمل بلافاصله لازم دارد. شما متوجه می شوید که ضرر کرده‌اید، باید همان لحظه خود را نجات دهید. مخصوصا اگر ترید ارز دیجیتال انجام می دهید. در این زمینه اگر ضرر خود را بلافاصله قبول نکنید ممکن است متحمل ضررهای بزرگتری شوید. خیلی راحت از همین طریق خود را نابود خواهید کرد. ممکن است در ابتدای مسیر در این فکر باشید که بازار روال خود را عوض می کند و ضرر شما جبران می شود. ولیکن در آن لحظه فکر شما درست کار نمی کند و عوامل دیگری مثل ترس از ضرر جلوی عکس العمل درست شما را خواهد گرفت. در این گام شما می آموزید که در زمان درست جلوی ضرر کردن بیش از اندازه را بگیرید. به همین صورت تجربه های شما در زمینه ترید بیشتر شده و می توانید مسیر تریدر شدن را ادامه دهید.

 

مطالب مرتبط: ۱۰ ویژگی برای بررسی اینکه تریدر بودن سخت است یا خیر

 

گام ششم: مدیریت مالی

شما زمانی می توانید ضرر های خود را متوقف کنید که در کنار دانایی و تجربه، مدیریت مالی داشته باشید. متوقف کردن ضرر ها اصول خاص خود را دارد که باید رعایت شود. مهم نیست که شما در زمینه ترید چقدر تجربه دارید و چه مدت در این زمینه فعالیت داشته‌اید، مهم این است که همیشه در نظر داشته باشید امکان اشتباه کردن وجود دارد. لازم است که شما در هر زمانی از مالتان محافظت کنید. این محافظت به مدیریت مالی نیاز دارد.

 

تریدر مدیر

 

برای مدیریت مالی باید به چند اصل اساسی و اولیه توجه کنید:
۱. هرگز با کل سرمایه وارد ترید نشوید و با محدود کردن سرمایه گذاری در قسمت های مختلف، میزان ریسک را به حداقل برسانید.
۲. همیشه از نقاط توقف ضرر استفاده کنید و به آن پایبند بمانید.
۳. همیشه سودهای بدست آمده از معاملات را ذخیره کنید.
۴. از استفاده بیش از حد از اهرم مالی خودداری کنید.
۵. زمانی که به صورت متناوب ضرر کردید، مبلغ ترید خود را کم کنید.
۶. بدشانسی برای همه اتفاق می‌افتد، در این حالت به خودتان کمی استراحت بدهید و سپس دوباره شروع کنید.
۷. انجام یک ترید بد نیازمند خروج بلافاصله است، چرا که هر زمان که اراده کنید پس از آن می توانید دوباره وارد شوید.

زمانی که شما هفت اصل بالا را رعایت کنید می توانید از سرمایه خود به نوعی محافظت کنید. ولیکن اکثر تریدرها علیرغم اموزش ها و تجربه های بسیار باز هم وقتی در موقعیت خرید و فروش قرار گرفتند از اصول و قوانین لازم چشم پوشی کرده‌اند. پس در نتیجه ضررهای کوچک و بزرگ ممکن است در هر زمانی و برای هر شخصی که در این مسیر قدم می گذارد، وجود داشته باشد.
ممکن است پس از گذشت مدت زمان زیادی و بدست آوردن تجربه های بسیار در یک زمینه بسیار تبحر پیدا کنید. در نتیجه به نقطه‌ای می رسید که به دانسته ها و تجربه های خود اطمینان می کنید. در این حالت باز هم ممکن است ضرر کنید. پس هیچوقت با اطمینان صد در صد ترید های خود را انجام ندهید. در قدم های بعدی آموزش می بینید که پس از ضرر کردن های کوتاه ابتدای مسیر، پول خود را بیرون بکشید و دوباره از نو شروع کنید. این سبب می شود که از ضرر های بسیار بزرگ جلوگیری کنید و یا به نوعی از سرمایه خود حفاظت کنید.
تنها کافی است به یک نکته کلی دقت کنید: “تمام اصول در کنار هم و با هم مانند یک زنجیره عمل می کنند که باید حتما در نظر گرفته شوند”. لازم است که اهرم مالی خیلی کمی در نظر بگیرید، سرمایه گذاری روی یک ارز را به تنهایی انجام ندهید و از تمام ابزار های مدیریت ریسک به صورت کامل در مواقع ضروری استفاده کنید.

مطالب مرتبط: معرفی بهترین صرافی های ایرانی و خارجی

گام هفتم: از دیگران تقلید نکنید

در حال حاضر نظرات متفاوتی در این زمینه وجود دارد. عده زیادی معتقدند دنبال کردن اخبار مربوطه می تواند بسیار کمک کننده باشد و برخی دیگر می گویند راه و روش تریدرهای محبوب و حرفه‌ای را دنبال کنید تا موفق تر باشید. ولیکن این نظرات کاملا اشتباه بوده و نتیجه عکس خواهند داشت. استفاده از روش های تریدر های محبوب شما نه تنها شما را به سرمایه و موفقیت نمی‌رساند بلکه نتیجه عکس خواهد داشت.

 

تریدر موفق

 

در این زمینه بهتر است گاهی اوقات تحلیل های خود را با تحلیل های اشخاصی که قبول دارید تطبیق بدهید ولی باید سعی داشته باشید که در فکر و نظر شما تاثیر خاصی ایجاد نشود. همچنین صحبت کردن با برخی از تریدرهای حرفه‌ای می تواند به شما کمک کند ولی تنها در همین حد باید پیشروی کنید. توجه کنید که هر کسی راه و روش مخصوص به خود را دارد و شما هم باید راهتان را خودتان پیدا کنید. در این زمینه صاحب سبک و تخصص خواهید شد. انقدر تجربه بدست می آورید که دیگر تنها تحلیل های خودتان را قبول می کنید و به آنها اعتماد دارید چرا که در جریان چگونگی انجام آنها بوده‌اید.
در صورتی که اشتباهی مرتکب شدید خودتان به دنبال آن بروید و مشکل را پیدا کنید. همین باعث می شود میزان اطمینان و پاسخدهی تحلیل های شما چندین برابر شود. اگر اشتیاق و علاقه حقیقی به این راه داشته باشید می توانید با ورود و ادامه دادن راه مسیر درست را پیدا کنید یا خودتان بسازید.
از هر روشی که آموزش می بینید سعی کنید در نهایت راه خود را برای ترید و تحلیل پیدا کنید. خودتان استاد خودتان شوید. این می تواند بهترین راه برای یادگیری و موفقیت شما باشد. اخبارها هم می توانند گمراه کننده باشند. تا جایی که امکان دارد این اخبارها را دنبال نکنید. همانطور که مشاهده می کنید خبرهای مهم و بزرگ در نهایت توسط اشخاصی که در اطرافتان هستند به شما خواهد رسید حتی اگر شما مستقیم پیگیر آن نباشید. خبرهای کوچک هم ارزش وقت گذاشتن و شنیدن را نخواهند داشت چرا که کمک چندانی به شما نمی کنند. پیگیری نکردن خبرهای بزرگ و کوچک باعث می شود نگرانی ها و استرس های شما تا حد زیادی کاهش پیدا کند. همین امر سبب می شود که خیلی بهتر و منطقی تر تصمیم بگیرید.
دقت کنید که هیچکدام از تریدر های خوب و حرفه‌ای پیگیر اخبار و مقالات نیستند. آنها به صورت شبانه روزی هیچکدام از این خبرها را دنبال نمی کنند در حالتی که اکثر تریدرهای سطح متوسط یا تازه وارد مدام پیگیر خبرهایی در این زمینه هستند. به همین دلیل است که در سطوح پایین مانده‌اند و استرس خیلی زیادی را تجربه می کنند. اخبار ها در احساسات شما تاثیر می گذارد. هر چقدر هم که ادعا کنید احساساتی نیستید باز هم تاثیر گذاری این اخبار را مشاهده خواهید کرد. ذکر این نکته لازم است که اتفاقات خوب و بد هر روز و در هر لحظه در حال وقوع هستند و هیچکس نمی تواند جلوی آنها را بگیرد. شما می توانید با دنبال کردن آنها خود را آزار داده یا بدون توجه به آنها راه درست را ادامه دهید. سعی کنید برای همیشه شنیدن و دنبال کردن خبرها را کنار بگذارید.

گام هشتم: سبک خودتان را بسازید

گام هشتم گام آخر است. اگر به این مرحله رسیدید دیگر می توانید سبک و روش خودتان را بسازید و به تحلیل های خودتان اعتماد کنید. شما با بدست آوردن تجربه های بسیار زیاد و صرف زمان طولانی حال می توانید سیستم و طرح خاص خودتان را ایجاد کرده و توسعه دهید. هر شخصی که در هر زمینه‌ای حرفه‌ای تلقی می شود سبک خاص خودش را ابداع کرده است. با تکرار و تقلید نمی توانید یک سبک جدید و خاص برای خود بوجود آورید.

 

تریدر و مشکلات

 

به این فکر کنید که همیشه در هر کاری یک نفر اولین نفر بوده است. کسی که هیچ تجربه و ذهنیتی از تجارب افراد دیگر نداشته و همه چیز را خود آن فرد با فکر خودش راه اندازی کرده است. این اشخاص استاد خودشان بوده‌اند. هرچیزی که یاد گرفتند و ابداع کرده‌اند از خودشان بوده و کسی به آنها آموزش نداده است. همه بهترین ها از همینجا شروع کرده‌اند. درسته اولین نفر همیشه وجود دارد ولی همیشه اهمیت یک موضوع برای اولین نفر نیست. اشخاص بسیار زیادی هم وجود دارند که با ابداع سبک خودشان یک ایده یا نظر را بهبود می بخشند و آن را هزار برابر بهتر می کنند.
این نکته در ترید کردن هم وجود دارد. در گام هشتم شما باید با استفاده از تحلیل های خودتان به یک سبک خاص مخصوص برسید که با توجه به نقاط ضعف و قوت خودتان ساخته باشد و با آنها سازگار باشد. دنبال کردن دیگران در شرایط سخت و زمانی که تحت فشار قرار می گیرید می تواند شما را به نابودی بکشاند. به همین دلیل باید با توجه به هدفی که مد نظر دارید و برای خودتان در نظر گرفتید به یک سبک واحد برسید. به همین راحتی و با دنبال کردن هشت گام بالا به یک استاد ترید یا یک تریدر حرفه‌ای تبدیل خواهید شد. کسانی که سبک خاص خود را دارند و به آن متعهد هستند. هیچ کس نمی تواند زمان مشخصی برای گذراندن این هشت گام مشخص کند. همانطور که سبک های افراد با هم متفاوت است مدت زمان سپری کردن گام های موفقیت در ترید هم برای هر شخصی متفاوت خواهد بود.

 

نکات مهم برای تریدر شدن

برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای، می‌توانید این مراحل را دنبال کنید:
آشنایی با بازارهای مالی: درک عملکرد بازارهای مالی و نحوه عملکرد محصولات مالی مختلف مانند سهام، ارزها، سرمایه‌گذاری در سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر (به عنوان مثال بورس) و محصولات دیگر از جمله یک مرحله اساسی است. شروع به مطالعه و یادگیری مفاهیم اصلی این بازارها و عوامل تأثیرگذار بر آنها را در نظر بگیرید.
آموزش تجارت: یادگیری روش‌ها و استراتژی‌های مربوط به تجارت و سرمایه‌گذاری می‌تواند به شما برای تریدر شدن کمک کند. می‌توانید از رویدادهای آموزشی، دوره‌های آنلاین، کتاب‌ها و منابع مرجع استفاده کنید. در این مرحله، یادگیری روش‌های تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی به عنوان دو رویکرد اصلی در تجارت مالی می‌تواند مفید باشد.
تمرین و تجربه: برای تبدیل شدن به یک تریدر ماهر، نیازمند تمرین و تجربه واقعی هستید. می‌توانید از محیط‌های مجازی مانند حساب تجربی (دمو) در بورس‌ها و سایت‌های معاملاتی استفاده کنید تا با محیط تجاری آشنا شوید و روند خرید و فروش را تجربه کنید. همچنین، تجربه عملی و مداوم در بازارهای واقعی می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های تریدینگ خود را بهبود بخشید.
مدیریت ریسک: یکی از جوانب حیاتی تریدینگ، مدیریت ریسک است. باید قوانین مربوط به مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک را یاد بگیرید. به خوبی از خطرات و مزایای هر معامله آگاه شوید و استراتژی‌های مناسب برای کاهش ریسک‌ها را در نظر بگیرید.
مطالعه مداوم: بازارهای مالی پویا هستند و تغییرات مداومی را تجربه می‌کنند. برای بروزرسانی دانش خود و بهبود مهارت‌های تریدینگ در جهت تریدر شدن، مطالعه مداوم و به‌روزرسانی با آخرین اخبار و روند‌های بازار ضروری است.

نکات مهم برای تریدر شدن

آشنایی با بازارهای مختلف مالی

آشنایی با بازارهای مختلف می‌تواند به شما اطلاعات کاملی در مورد محصولات مالی و روند‌های بازارها ارائه کند. در ادامه، به برخی از بازارهای مالی معمول و مهم اشاره خواهیم کرد:
بازار سهام: بازار سهام یکی از پررونق‌ترین و شناخته‌شده‌ترین بازارهای مالی است. در این بازار، سهام شرکت‌های عمومی قابل خرید و فروش است. معامله‌گران می‌توانند در این بازار، سود حاصل از افزایش قیمت سهام یا دریافت سود سهام‌داری کنند.
بازار ارز: بازار ارز، جایی است که ارزهای مختلف قابل خرید و فروش هستند. در این بازار، تجارت ارزها براساس نرخ تبدیل آنها صورت می‌گیرد. معامله‌گران می‌توانند از تغییرات قیمت ارزها به منظور کسب سود استفاده کنند.
بازار سرمایه: بازار سرمایه به تبادل اوراق بهادار مانند اوراق بهادار دولتی، اوراق قرضه و سهام شرکت‌ها اختصاص دارد. در این بازار، سرمایه‌گذاران می‌توانند اوراق بهادار را خرید و فروش کرده و درآمد خود را از افزایش قیمت و سود سهام‌داری کسب کنند.
بازار فارکس: بازار فارکس یا بازار معاملات ارز خارجی، بزرگترین بازار مالی جهان است که ارزهای مختلف را شامل می‌شود. در این بازار، معاملات بر اساس نرخ تبدیل بین ارزها انجام می‌شود. معامله‌گران می‌توانند از تغییرات نرخ ارز بهره ببرند.
بازار اوراق بهادار مشتقه: بازار اوراق بهادار مشتقه شامل معاملات در قراردادهای مشتقه مانند قراردادهای آتی و گزینه است. در این بازار، معامله‌گران می‌توانند بهره‌وری از تغییرات قیمت واقعی محصول مبنا را تجربه کنند بدون آنکه خود محصول را بخرند یا بفروشند.

انتخاب سبک ترید

انتخاب سبک ترید بستگی به ترجیحات شما و متناسب بودن با شخصیت و منابع شما دارد. در زیر چند سبک معروف ترید برای تریدر شدن ذکر شده است:
ترید روز: ترید روز شامل خرید و فروش دارایی‌ها در یک روز می‌شود. تریدرهای روزانه تلاش می‌کنند از تغییرات کوتاه مدت در بازار سود ببرند و تمام موقعیت‌های معاملاتی خود را تا پایان روز بسته کنند.
ترید موقعیتی: در ترید موقعیتی، معاملات براساس تحلیل تکنیکال و بنیادی برای بهره‌برداری از تغییرات درازمدت بازار صورت می‌گیرد. تریدرهای موقعیتی معمولاً بهره‌برداری از روند‌های بلندمدت و نگرش به دستاوردهای بلندمدت تمرکز می‌کنند.
ترید اسکالپینگ: ترید اسکالپینگ شامل انجام معاملات بسیار کوتاه مدت و دریافت سود از تغییرات کوچک قیمت است. تریدرهای اسکالپر تلاش می‌کنند از فرصت‌های کوتاهمدت و نوسانات کوچک بازار بهره ببرند.
ترید معاملاتی: ترید معاملاتی یا تریدینگ آلگوریتمی، استفاده از الگوریتم‌ها و نرم‌افزارهای کامپیوتری برای انجام معاملات در بازار است. تریدرهای معاملاتی معمولاً الگوریتم‌هایی را توسعه می‌دهند که بر اساس قوانین و شرایط خاص تعیین شده، خودکار معامله می‌کنند.
ترید معکوس: در ترید معکوس، معاملات بر اساس عکس نگرش اکثر تریدرها صورت می‌گیرد. تریدرهای معکوس سعی می‌کنند تغییرات عکس روند موجود را شناسایی کنند و از آن سود ببرند.

ابزارهای مورد نیاز برای ترید

برای ترید در بازارهای مالی، نیاز به استفاده از ابزارهای متنوعی دارید. در زیر، برخی از ابزارهای مهم برای تریدر شدن ذکر شده است:
پلتفرم معاملاتی: برای انجام معاملات در بازارهای مالی، شما نیاز به یک پلتفرم معاملاتی دارید. این پلتفرم‌ها معمولاً از طریق وب، نرم‌افزارهای دانلودی یا برنامه‌های تلفن همراه در دسترس هستند. آنها شما را قادر می‌سازند تا نمودارهای قیمت، اطلاعات بازار و اجرای معاملات را مشاهده و مدیریت کنید. برخی از پلتفرم‌های معروف شامل MetaTrader، NinjaTrader، Interactive Brokers و TD Ameritrade هستند.
داده‌های بازار: برای تحلیل بازار و اتخاذ تصمیمات معاملاتی، نیاز به دسترسی به داده‌های بازار دارید. این داده‌ها شامل نقشه‌های قیمت، داده‌های زمانی، حجم معاملات و سایر اطلاعات مرتبط است. می‌توانید از سرویس‌های داده‌های تاریخی و زنده، وبسایت‌ها، پلتفرم‌های معاملاتی و ابزارهای تحلیلی مرتبط برای دسترسی به این داده‌ها استفاده کنید.
نرم‌افزار تحلیلی: برای تحلیل و پیش‌بینی بازار، ممکن است نیاز به استفاده از نرم‌افزارهای تحلیلی داشته باشید. این نرم‌افزارها ابزارهای مختلفی مانند نمودارهای تکنیکال، اشکال هندسی، شاخص‌ها، ابزارهای روند و سایر ابزارهای تحلیلی را در اختیار شما قرار می‌دهند. برخی از نرم‌افزارهای معروف شامل TradingView، MetaTrader، Bloomberg Terminal و TradeStation هستند.
سیستم‌های خبری: اطلاعات خبری مرتبط با بازارهای مالی و اخبار مرتبط با دارایی‌های معاملاتی نقش مهمی در تصمیم‌گیری معاملاتی دارند. سیستم‌های خبری مانند Bloomberg، Reuters و CNBC شما را با اخبار اقتصادی، سیاسی و دیگر رویدادهای تأثیرگذار در بازارها آشنا می‌کنند.
ابزارهای مدیریت ریسک: مدیریت ریسک یک جنبه کلیدی در ترید است. برای مدیریت ریسک‌های معاملاتی، می‌توانید از ابزارهای مانند نرم‌افزارهای سفارش‌های محدود (Stop Loss و Take Profit)، تحلیل ریسک و پاداش، و ابزارهای مرتبط با مدیریت مالی مانند مازاد سرمایه (Margin) و تجمع مواجهه با خطر (Exposure) استفاده کنید.

تریدر شدن و نکات

 

استراتژی معاملاتی

استراتژی معاملاتی به روش و رویکردی اشاره دارد که شما در ترید از آن استفاده می‌کنید تا تصمیمات معاملاتی خود را اتخاذ کنید. استراتژی معاملاتی شما باید با هدف‌ها، سبک ترید، تحلیل بازار، و ترجیحات شما هماهنگی داشته باشد. در زیر، چند نوع استراتژی معاملاتی رایج را معرفی می‌کنیم:
استراتژی تحلیل تکنیکال: در این استراتژی، شما بر اساس الگوهای نموداری، شاخص‌های تکنیکال، خطوط روند و سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال تصمیمات معاملاتی خود را می‌گیرید. ممکن است از استراتژی‌های معروف مانند ترند فالوینگ، معکوس، سطوح پشتیبانی و مقاومت، و استراتژی‌های مبتنی بر شاخص‌های تکنیکال مانند RSI یا MACD استفاده کنید.
استراتژی تحلیل بنیادی: در این استراتژی، شما تصمیمات معاملاتی خود را بر اساس اخبار و رویدادهای مرتبط با شرکت‌ها، صنایع و اقتصادها اتخاذ می‌کنید. ممکن است از تحلیل گزارش‌های مالی، شاخص‌های اقتصادی، سیاست‌های دولتی و سایر عوامل بنیادی استفاده کنید.
استراتژی معاملاتی کوتاه مدت: در این استراتژی، شما به دنبال سود از تغییرات کوتاه مدت در قیمت دارایی‌ها هستید. معامله‌گران ممکن است از استراتژی‌های اسکالپینگ یا ترید روزانه استفاده کنند تا از نوسانات کوتاه مدت بازار سود ببرند.
استراتژی معاملاتی بلندمدت: در این استراتژی، شما به دنبال سود از تغییرات بلندمدت در قیمت دارایی‌ها هستید. ممکن است از رویکردهای موقعیتی، روندی، و استراتژی‌های بازدهی طولانی مدت استفاده کنید.
استراتژی معاملاتی متناوب: در این استراتژی، شما برای معاملات خود از ترکیب چند استراتژی معاملاتی استفاده می‌کنید. ممکن است از تحلیل تکنیکال و بنیادی همزمان استفاده کنید یا بین استراتژی‌های مختلف در متناوب آن‌ها تغییر کنید.
به هر حال، هر استراتژی معاملاتی نیازمند تست و بهینه‌سازی است. ممکن است نیاز به آزمون استراتژی در دوره‌های تاریخی، تنظیم پارامترها، و مانیتورینگ مداوم استراتژی باشد. همچنین، موفقیت در ترید نیازمند صبر، عملکرد مداوم و تطبیق با تغییرات بازار است.

سخن آخر

تریدر شدن یک مسیر چالش‌برانگیز و پرکار است، اما با تعهد، تمرین و تلاش مداوم می‌توانید به اهداف خود دست یابید. به‌یاد داشته باشید که هر فرد مسیر خود را برای تریدر شدن در بازارهای مالی دارد و زمان لازم برای رسیدن به هدف خود متفاوت است. مهمترین نکته این است که همیشه به خودتان اعتماد کنید، از تجربه‌های خود یاد بگیرید و همواره بهبود خود را پیگیری کنید. پشتیبانی از تحلیل معاملات خود با استفاده از منابع آموزشی مناسب و مشورت با متخصصان نیز می‌تواند به شما در رسیدن به هدف تریدر شدن کمک کند. موفقیت در ترید نیازمند صبر، پشتکار و انگیزه قوی است، پس از هدف خود دست نکشید، همچنان ادامه دهید و در مسیری که انتخاب کرده‌اید پایدار باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “۸ گام مهم برای تریدر شدن

  1. محمد گفت:

    ممنون،آموزنده بود

    1. acochain گفت:

      خواهشمندم . خوشحالم که راضی بودین

  2. متین گفت:

    عاالی بود واقعا ممنونم

    1. acochain گفت:

      خواهشمندم دوست عزیز خوشحالیم که راضی بودید

  3. سید احمد موسوی گفت:

    ممنون از مقاله خوبتون، فک کنم تو گام چهارم باشم یه امید آینده💪💪

    1. acochain گفت:

      سلامت باشین دوست عزیز. امیدوارم خیلی زود به گام های بعدی دست پیدا کنید

  4. حسین گفت:

    من الان تو گام ششم هستم و تقریبا یک ماه است شروع کردم ولی روزی ۴تا ۵ ساعت وقت میگذارم به نظر شما تا پایان گام هشتم چقدر زمان دیگر لازم است

    1. acochain گفت:

      موفق باشی دوست عزیز. زمانی که برای هر گام لازمه برای هر شخص متفاوته و نمیشه زمان دقیقی رو اعلام کرد.

  5. اشرف احمدی گفت:

    خیلی ممنون

    1. acochain گفت:

      موفق باشید دوست عزیز

  6. محمد اکبری گفت:

    من تازه علاقه پیدا کردم به این راه و دقیقا نمیدونم از کجا باید شروع کنم میشه راهنمایی کنید.ممنون میشم اگه کمکم کنید

    1. hamidreza گفت:

      سلام دوست عزیز بسیار عالی . ما کمکتون می کنیم خیلی خوب و هدفمند شروع کنید و به اونجایی که می خواین برسین. شما می تونید برای پشتیبانی و مشاوره کامل با ما تماس بگیرید و یا به صورت حضوری تشریف بیارید

      1. علی گفت:

        سلام وقت بخیر ،برای تریدری باید قبل از آن کلاس بریم ؟

        1. hamidreza گفت:

          سلام وقت بخیر دوست عزیز
          بستگی به سطح اطلاعات شما داره. میتونید اطلاعاتتونو بشنجید و در صورت نیاز در کلاس هایی که لازمه شرکت کنید

  7. مبینا گفت:

    باعرض سلام و خسته نباشد اول بابت مقاله بسیار مفید و گام به گامتون نهایت تشکر را دارم دوم من تازه علاقمند به تریدر شدن پیداکردم ولی دقیقا نمیدونم از کجا باید شروع کنم خیلی تحقیق کردم ولی به نتیجه ای نرسیدم ممنون میشم منو در این زمینه راهنمایی کنید و اگه بخواهم بصورت حضوری خدمتتون برسم هم راهنماییم کنید ممنون

    1. hamidreza گفت:

      سلام دوست عزیز روزتون بخیر. خوشحالیم که راضی بودین . شما میتونید از قسمت تماس با ما و راه های ارتباطی از طریق سایت و قسمت های چت آنلاین شماره تماس خودتونو برای ما بزارید تا برای مشاوره کامل و راهنماییتون باهاتون تماس بگیریم. برای مراجعه حضوری هم با شماره تماس های ما تماس بگیرید تا باهاتون هماهنگ بشیم. موفق باشید

  8. محمد گفت:

    سلام وقتتون بخیر و نیکی . در این مقاله هشت گام ، حقیقتا کلیات و جزییات رو به دقت بیان کردید و به نظرم چیزی ناگفته نموده ، خیلی خوب میتونه باشه که دوستان این هشت گام رو جایی داشته باشن که دائم جلو چشمشون باشه و زیاد مرورش کنن ، خیلی خیلی بهشون کمک میکنه. تشکر و سپاس فراوان از مقاله کامل و کاربردیتون

    1. hamidreza گفت:

      روز بخیر دوست عزیز خوشحالیم که راضی بودین هدف ما هم اینه که در تموم زمینه ها کمک حال شما باشیم

  9. سپیده تهرانی گفت:

    درود..کلی مطالب آموزنده یاد گرفتم وبیست صفحه یادداشت برداشتم موفق و سربلند باشید استاد خیلی کمکم کرد سپاسگزارم

    1. hamidreza گفت:

      سلام دوست عزیز خوشحالیم که راضی بودین موفق و سلامت باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *