آموزش فناوری بلاکچین

داستان بلاکچین همراه با تاریخچه

فهرست مطالب

تاریخچه کامل از فناوری بلاکچین

جدول زمانی اینفوگرافی

ساختار بلاکچین

انقلاب بلاکچین فاز یک- تراکنش ها

انقلاب بلاکچین فاز دو- قراردادها

انقلاب بلاکچین فاز سه- برنامه ها

تعریف مفهوم بلاک چین 

تفاوت بلاک چین و بیت کوین

اشاره کوتاهی به تاریخچه فناوری بلاکچین و اتریوم

 

بلاکچین یا زنجیره بلوکی امروزه برای همه افراد آشنایی دارد و عده زیادی اسم آنرا به شیوه های مختلف شنیده‌اند. با توجه به اهمیت و کاربرد آن لازم است تا شما هم به صورت کامل با این تحول بزرگ آشنایی پیدا کنید و اطلاعات خود را در این زمینه بروز کنید. کما اینکه در آینده حتما با این تکنولوژی کاربردی آشنا خواهید شد. در این قسمت قصد داریم داستان کامل بلاکچین را برای شما تعریف کنیم. با ما همراه باشید تا خیلی صریح و واضح با آموزش فناوری بلاکچین، تاریخچه و کاربردهای آن آشنا شوید.

تاریخچه کامل فناوری بلاکچین

ساتوشی ناکاموتو (که هویت واقعی وی هنوز مشخص نیست) در سال ۲۰۰۸، روزنامه سفید بیت کوین را که شامل یک سیستم نقدی الکترونیکی نظیر به نظیر بود در سال ۲۰۰۸ منتشر کرد. این نسخه از روزنامه “نسخه کاملاً نظیر به نظیر پول نقد الکترونیکی” را توصیف می کرد و به عنوان بیت کوین شناخته شد. در این زمان فناوری بلاکچین اولین بار به طور عمومی معرفی شد. Blockchain، فناوری است که بیت کوین را اجرا می کند یا می توان گفت بیت کوین با فناوری بلاکچین اجرا می شود. این تکنولوژی در دهه گذشته به یکی از بزرگترین فناوری های پیشرفته امروزی تبدیل شده است که تاثیر بسیار زیادی بر صنایع مختلف از جمله مالی،تولیدی و آموزشی دارد. در این قسمت تاریخچه مختصری از فناوری بلاکچین و برخی از افکار درباره آینده بلاکچین برای شما گردآوری شده است.
فناوری بلاکچین به دلیل تاثیر سعودی زیادی که در صنایع و بخش های مختلف دارد باید یکی از بزرگترین نوآوری‌های قرن بیست و یکم معرفی شود. می توان به سادگی در همین یک جمله میزان تاثیر این فناوری را بر زندگی این روزهای انسان ها متوجه شد. با توجه به این نکته که محبوبیت بلاکچین از چند سال قبل شروع شده است، خیلی از افراد اطلاعی ندارند که تاریخچه Blockchain به اوایل دهه ۱۹۹۰ برمی گردد. ورود و محبوبیت فناوری بلاکچین باعث شده است که تعدادی از برنامه های کاربردی کاهش پیدا کنند اما همواره تاکید بر این است که در اثر داغ شدن رقابت برای ارز دیجیتال، تاثیری که پیش بینی می شود داشته باشد. در این بحث، ما با تاریخچه Blockchain و تکامل آن آشنا خواهیم شد.

مطالب مرتبط: معرفی انواع بلاکچین

 

تاریخچه بلاکچین

جدول زمانی اینفوگرافی

اطلاع از تاریخچه بلاکچین برای علاقه مندان به Blockchain و مشتاقان Blockchain بسیار مهم است. بنابراین، برای کمک به شما در شناخت تاریخچه بلاکچین و درک تکامل بلاکچین، راهنمای دقیق و مفصلی برای آشنایی با تاریخچه فناوری بلاکچین آورده ایم.

۲۰۰۸ تا ۱۹۹۱- سال های ابتدایی فناوری بلاکچین

بلاکچین چگونه ظهور کرد؟ استوارت هابر و دبلیو اسکات استورنتا اولین بار در سال ۱۹۹۱ آنچه را که بسیاری از مردم به عنوان بلاکچین می شناسند به تصویر کشیدند. اولین قدم آنها در این زمینه کار بر روی یک زنجیره بلوکی محافظت شده و رمزنگاری شده بود که به موجب آن هیچ کس نمی توانست زمان و اطلاعات یک سند را دستکاری کند.
در سال ۱۹۹۲، آنها سیستم خود را با استفاده از درختان مرکل بروز کردند. این درختان کارایی را به نوعی افزایش می دهد و در نتیجه امکان جمع آوری اسناد بیشتری را در یک بلوک فراهم می کند. با این حال، در سال ۲۰۰۸ تاریخچه Blockchain به لطف کار یک نفر یا گروهی به نام ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto، کم کم در بین عموم مردم محبوبیت پیدا کرد. ساتوشی ناکاموتو بعنوان مغز فناوری بلاکچین شناخته می شود. در مورد ناکاموتو اطلاعات کمی در دست است زیرا مردم معتقدند که وی می تواند یک شخص خاص یا گروهی از افراد باشد که روی بیت کوین، اولین ارز دیجیتال کار می کنند. ناکاموتو اولین بلاکچین را در سال ۲۰۰۸ مفهوم سازی کرد، جایی که این فناوری تکامل یافته و به بسیاری از برنامه های کاربردی فراتر از رمزارزها راه یافته است.
ساتوشی ناکاموتو اولین مقاله سفید را در مورد این فناوری در سال ۲۰۰۹ منتشر کرد. در این مقاله وی جزئیاتی را در مورد چگونگی مجهز بودن این فناوری به ساختاری برای تقویت اعتماد به فناوری دیجیتالی با توجه به جنبه عدم تمرکز داده ها و اطلاعات ارائه داد که به این معنی است که هیچ کسی هیچ وقت نمی تواند کنترل آن را به دست بگیرد. از زمانی که ساتوشی ناکاموتو از صحنه خارج شد و توسعه بیت کوین را به دیگر توسعه دهندگان اصلی واگذار کرد، این فناوری دیجیتال پیشرفت کرده و منجر به کاربردهای جدیدی شده است که تاریخچه بلاکچین را تشکیل می دهند. یک سوال بسیار متداول که ممکن است برای تمام افراد بوجود آید این است که، چه زمانی بلاکچین اختراع شد؟ Blockchain در سال ۱۹۹۱ اختراع شد.

 

داستان بلاکچین

ساختار بلاکچین

به زبان ساده بلاکچین یک دفترکل توزیع شده نظیر به نظیر است که امنیت بالایی دارد و برای ثبت تراکنش ها در بسیاری از رایانه ها استفاده می شود. محتویات دفترمورد نظر را فقط می توان با اضافه کردن بلوک دیگری که به بلوک قبلی مرتبط است، بروز کرد. همچنین می توان آن را به عنوان یک شبکه همتا به همتا در بستر اینترنت تصور کرد. در اصطلاحات شغلی، بلاکچین بستری است که در آن افراد مجاز به انجام انواع معاملات بدون نیاز به تایید داور یا شخص قابل اعتمادی هستند.
پایگاه داده ایجاد شده به صورت شفاف بین شرکت کنندگان شبکه به اشتراک گذاشته می شود و بوسیله آن همه می توانند به محتوای مورد نیازشان در این زمینه دسترسی پیدا کنند. مدیریت پایگاه داده با استفاده از شبکه های نظیر به نظیر و سرور زمان سنج انجام می شود. هر بلوک در یک بلاکچین به گونه ای چیده شده است که به محتوای بلوک قبلی ارجاع داده می شود. بلوک هایی که یک بلاکچین را تشکیل می دهند دسته ای از معاملات را که توسط شرکت کنندگان در یک شبکه تأیید شده است، نگهداری می کنند. هر بلوک دارای یک هش رمزنگاری شده از بلوک قبلی در زنجیره است.

مطالب مرتبط: کاربردهای عملی بلاکچین در سال ۲۰۲۲

انقلاب بلاکچین فاز یک- تراکنش ها

۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳- ظهور بلاکچین

اکثر مردم بر این باورند که بیت کوین و بلاکچین یکی هستند. چنین چیزی کاملا غلط است، چرا که بلاکچین یکی از فناوری های اساسی است که اکثر برنامه های کاربردی که یکی از آنها ارزهای رمزپایه (رمزارزها) هستند، تأمین می کند. بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به عنوان اولین کاربرد فناوری Blockchain به وجود آمد. ساتوشی ناکاموتو در مقاله سفید خود جزئیات آن را به عنوان یک سیستم همتا به همتا الکترونیکی ارائه داده است. ناکاموتو اولین بلوک را تشکیل داد، که بلوک های دیگری از آن استخراج شد و به هم متصل شدند. این اتصالات منجر به ایجاد یکی از بزرگترین زنجیره بلوک ها شد که اطلاعات و تراکنش های مختلفی را حمل می کرد.
از زمانی که بیت کوین، یکی از کاربرد های بلاکچین، به شبکه های تلویزیونی راه پیدا کرد، تعدادی از برنامه ها همه کسانی را که به دنبال استفاده از اصول و قابلیت های فناوری دفتر دیجیتال هستند، حذف کردند. در نتیجه، تاریخچه بلاکچین شامل یک لیست طولانی از برنامه های کاربردی است که با تکامل تکنولوژی به وجود آمده اند.

 

بلاکچین تاریخچه

انقلاب بلاکچین فاز دو- قراردادها

۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵- توسعه اتریوم

در دنیایی که نوآوری های لحظه‌ای اهمیت زیادی دارد، ویتالیک بوترین با رشد فزاینده‌ای که داشته توانسته در صدر لیست توسعه دهندگان قرار بگیرد. اوایل احساس می کردند بیت کوین هنوز به آنجا نرسیده که بتواند جایگاه خود را در صدر لیست ثبت کند ولیکن وقتی که صحبت استفاده از توانایی های کامل فناوری بلاکچین می شود، به عنوان یکی از اولین عوامل کمک به پایگاه داده، بیت کوین می تواند نقش بسیار مهم کود را نشان دهد. با توجه به نگرانی هایی که برای محدودیت های بیت کوین وجود داشت، Buterin کار خود را بر روی آنچه که احساس می کرد یک بلاک چین قابل انعطاف است که علاوه بر شبکه های نظیر به نظیر می تواند عملکردهای مختلفی را نیز انجام دهد، شروع کرد. اتریوم Ethereum به عنوان یک رمزارز عمومی جدید در سال ۲۰۱۳ با قابلیت های اضافه شده در مقایسه با بیت کوین تولید شد که تحولی مهم در تاریخ بلاکچین ایجاد کرد.
ویتایک بوترین در ۱۹ سالگی با فعال کردن عملکردی که به افراد امکان می دهد دارایی های دیگر مانند قراردادها را ثبت کنند، اتریوم را از بلاکچین بیت کوین متمایز کرد. این ویژگی جدید قابلیت های اتریوم را از ارز رمزنگاری شده به بستری برای توسعه برنامه های غیرمتمرکز نیز گسترش داد. بلاکچین اتریوم که بطور رسمی در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد، به یکی از بزرگترین کاربردهای فناوری بلاکچین با توجه به توانایی آن در پشتیبانی از قراردادهای هوشمند مورد استفاده برای انجام عملکردهای مختلف تبدیل شده است.
پلت فرم بلاکچین اتریوم همچنین موفق به جمع آوری یک جامعه توسعه دهنده فعال شده که شاهد ایجاد یک اکوسیستم واقعی بوده است. بلاکچین اتریوم به لطف توانایی پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز، بیشترین تعداد معاملات روزانه را پردازش می کند. محدودیت بازار آن نیز در فضای رمزارزها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

 

زنجیره بلاکی

 

انقلاب بلاکچین فاز سه- برنامه ها

سال ۲۰۱۸-آینده

تاریخچه و تکامل بلاکچین با اتریوم و بیتکوین متوقف نمی شود. در سال های اخیر، تعدادی از پروژه ها تمام توانایی های فناوری بلاکچین را به عنوان یک اهرم کاهش داده اند. پروژه های جدید علاوه بر ارائه ویژگی های جدید برای استفاده از قابلیت های بلاکچین، به دنبال رفع برخی از کمبودهای بیتکوین و اتریوم نیز هستند. برخی از برنامه های جدید بلاکچین شامل NEO است که به عنوان اولین پلت فرم با منبع باز open source، غیر متمرکز و بلاکچین معرفی شده در چین شناخته شده است. حتی اگر این کشور رمزارزها را ممنوع کرده باشد، وقتی نوبت به نوآوری در بلاکچین می رسد، همچنان فعالیت خود را ادامه می دهد.
NEO خود را بعنوان اتریوم چینی معرفی می کند که ابتدا از طرف مدیر عامل Alibaba پشتیبانی دریافت کرده بود چرا که قصد داشت همان تأثیر مورد نظر را در کشور داشته باشد. در رقابت برای سرعت بخشیدن به توسعه اینترنت اشیاء تنها برخی از توسعه دهندگان مناسب هستند چرا که از فناوری بلاکچین استفاده می کنند. سیستم عامل مخصوص رمزارزها برای اینترنت اشیا به گونه‌ای بهینه شده است که بتواند هزینه معاملات صفر و همچنین فرآیندهای تأیید منحصر به فرد را ارائه دهد. همچنین برخی از مشکلات مقیاس پذیری مرتبط با بیتکوین بلاکچین ۱.۰ را برطرف می کند.
علاوه بر IOTA و NEO، سایر سیستم عامل های بلاکچین نسل دوم نیز اثرات متفاوتی در این بخش دارند. بلاکچین های Monero ، Zcash و Dash به عنوان روشی برای رفع برخی از مسائل امنیتی و مقیاس پذیری مرتبط با برنامه های اولیه بلاکچین ایجاد شده اند. این پلتفرم سه بلاکچین که به عنوان حریم خصوصی آلتکوین ها لقب گرفته است، دارد که به دنبال ایجاد سطح بالایی از حریم خصوصی و امنیت در هنگام انجام معاملات است. تاریخچه بلاکچین که در بالا بحث شد شامل شبکه های بلاکچین عمومی است که به موجب آن هرکسی می تواند به محتوای یک شبکه دسترسی پیدا کند.
با این حال، با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، تعدادی از شرکت ها این فناوری در داخل را به عنوان راهی برای افزایش کارایی عملیاتی پذیرفتند. بنگاه های بزرگ، سرمایه گذاری های بسیار زیادی برای استخدام متخصصان می کنند زیرا آنها به دنبال استفاده مناسب از فناوری هستند. به نظر می رسد شرکت‌هایی مانند مایکروسافت در هنگام بررسی برنامه های کاربردی فناوری بلاکچین و در نتیجه آنچه به عنوان بلاک چین های خصوصی، ترکیبی و فدراسیون شناخته می شود، پیش قدم بوده اند.

 

بلاکچین داستان

 

۲۰۱۵- هایپرلجر

در سال ۲۰۱۵، بنیاد لینوکس از پروژه Umbrella در مورد بلاکچین با کد یا منبع باز رونمایی کرد. آنها در ادامه آن را هایپرلجر (Hyperledger) نامیدند، که تا به امروز به عنوان توسعه مشارکتی دفترهای توزیع شده عمل می کند. هایپرلجر با هدایت برایان بهلندورف در تلاش است تا همکاری بین صنایع را برای توسعه دفترهای بلاکچین و توزیع شده پیش ببرد. هایپرلجر برای بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان سیستم های فعلی جهت پشتیبانی از معاملات تجاری جهانی متمرکز به استفاده از فناوری بلاکچین تشویق می‌کند.

۲۰۱۷-EOS.IO

ذهنیت EOS شرکت خصوصی block.one در سال۲۰۱۷، با انتشار یک مقاله سفید بوجود امد. این ذهنیت شامل جزئیات پروتکل جدید بلاکچین ساخته شده توسط EOS به عنوان یک رمزارز بومی بود. برخلاف سایر پروتکل های بلاکچین، EOS سعی در شبیه سازی ویژگی های رایانه های واقعی از جمله CPU و GPU دارد. به همین دلیل، EOS.IO به عنوان یک سیستم عامل قرارداد هوشمند و همچنین یک سیستم عامل غیرمتمرکز شناخته می شود. هدف اصلی آن تشویق به استقرار برنامه های غیرمتمرکز از طریق یک شرکت مستقل غیرمتمرکز معرفی شده است.

۲۰۲۰-تاریخچه بلاکچین و آینده

آینده فناوری بلاکچین به دلیل روشی که دولت ها و بنگاه ها به دنبال تحریک نوآوری ها و کاربردها هستند، تا حدی روشن به نظر می رسد. کاملا واضح و مشخص است که روزی بلاکچین عمومی ایجاد خواهد شد که هرکسی می تواند از آن استفاده کند. طرفداران بلاکچین انتظار دارند این فناوری در اتوماسیون های مخصوص وظایف انجام شده توسط متخصصان قرار بگیرد تا بتواند در همه بخش ها کمک کند. این فناوری در حال حاضر در مدیریت تأمین و همچنین در تجارت رایانش ابری بسیار کاربرد دارد.
همچنین باید در آینده به موارد اساسی مانند موتورهای جستجو در اینترنت راه پیدا کند که این کار هم دور از انتظار به نظر نمی رسد. با تکامل این فناوری، گارتنر ترند بینش انتظار دارد که حداقل یکی از مشاغل ساخته شده در بلاکچین تا سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۰ میلیارد دلار ارزش داشته باشد. با توجه به تحول دیجیتالی بلاکچین، این شرکت تحقیقاتی انتظار دارد که ارزش این تجارت در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۱۷۶ میلیارد دلار برسد و تا سال ۲۰۳۰ بیشتر از ۳.۱ تریلیون دلار افزایش پیدا کند.
تکامل فناوری بلاکچین در سال های اخیر تقاضا برای متخصصان بلاکچین را افزایش داده است. شرکت ها همچنین برای به دست آوردن مزایای برنامه های بلاکچین قصد دارند از آن در حوزه های کاری خود استفاده کنند. بنابراین، اگر می خواهید در حوزه بلاکچین شغل ایجاد کنید، بهترین زمان همین الان است و خیلی بهتر است که با بلاکچین ساده شروع کنید. هم اکنون اولین قدم را بردارید و یک حرفه بلاکچین را به بهترین حالت پایه ریزی کنید.

 

شبکه بلاکچین

 

تعریف مفهوم بلاک چین (Blockchain)

بلاکچین (Blockchain) یک سیستم غیرمتمرکز و توزیع شده است که اطلاعات تراکنش‌ها و داده‌ها را به صورت بلوک‌های مرتبط در زنجیره‌ای از بلوک‌ها ذخیره و مدیریت می‌کند. هر بلوک در بلاکچین شامل اطلاعات مختلفی است که از تراکنش‌های انجام شده تشکیل شده و با یکدیگر به صورت زنجیره‌ای متصل شده‌اند. هر بلوک در بلاکچین شامل سه مؤلفه اصلی است:

داده‌های تراکنش: این داده‌ها شامل جزئیات تراکنش‌های انجام شده است. برای مثال، در بلاکچین بیتکوین، داده‌های تراکنش شامل اطلاعاتی مانند آدرس مبدأ و مقصد تراکنش، مبلغ ارسالی و زمان انجام تراکنش است.

هش (Hash) بلوک قبلی: هش یک تابع رمزنگاری است که داده‌های بلوک قبلی را به یک رشته عددی ثابت تبدیل می‌کند. این هش برای ایجاد ارتباط بین بلوک‌ها به کار می‌رود و به هر بلوک کمک می‌کند تا با بلوک قبلی خود متصل شود.

هش خود بلوک: هش بلوک کنونی توسط الگوریتم‌های رمزنگاری محاسبه می‌شود و تمام داده‌های بلوک را شامل می‌شود. هش بلوک به عنوان تمایلی منحصر به فرد برای بلوک فعلی عمل می‌کند و هر تغییر در داده‌های بلوک باعث تغییر در هش می‌شود.

بلاکچین به صورت توزیع شده و غیرقابل تغییر است، به این معنی که اطلاعات بلاکچین در تمام گره‌های شبکه (کامپیوترها) ذخیره می‌شوند و هیچ یک از گره‌ها نمی‌توانند به تنهایی اطلاعات را تغییر دهند یا تراکنش‌ها را نقض کنند. همچنین، تغییر در یک بلوک باعث تغییر در تمام بلوک‌های بعدی می‌شود و به طور کلی امکان تقلب و تغییر داده‌ها در بلاکچین به شدت کاهش می‌یابد.

بلاکچین به عنوان یک فناوری قدرتمند در بسیاری از صنایع و کاربردها استفاده می‌شود، از جمله ارزهای دیجیتال، زنجیره تامین، امنیت سایبری، سلامتی، امور مالی و بسیاری موارد دیگر. امکاناتی مانند امنیت، شفافیت، اثبات هویت دیجیتال و پیگیری دقیق در بلاکچین مورد توجه قرار می‌گیرد و بهبود عملکرد و اعتماد در سازمان‌ها و صنایع را فراهم می‌کند.

تفاوت بلاک چین و بیت کوین

بیتکوین (Bitcoin) و بلاکچین (Blockchain) دو مفهوم مرتبط هستند، اما دارای تفاوت‌هایی نیز هستند. در زیر تفاوت‌های اصلی بین بیتکوین و بلاکچین را بررسی خواهیم کرد:

بیتکوین چیست؟

بیتکوین یک ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۰۹ معرفی شد و توسط شخص یا گروهی به نام “اساتیدیو شیانتو” (Satoshi Nakamoto) ایجاد شد.

بیتکوین به عنوان اولین ارز دیجیتالی با استفاده از فناوری بلاکچین بوده و به صورت مستقل عمل می‌کند.

بیتکوین به عنوان یک واحد پول مجازی برای انتقال ارز و انجام تراکنش‌های مالی بین افراد استفاده می‌شود.

بیتکوین توسط شبکه‌ای از کامپیوترها و ماینرها که در فعالیت استخراج (ماینینگ) مشغول هستند، تأیید و تایید می‌شود.

بلاکچین چیست؟

بلاکچین یک فناوری است که برای ذخیره و مدیریت تراکنش‌ها و داده‌ها به صورت بلوک‌های مرتبط در یک زنجیره استفاده می‌شود.

بلاکچین به عنوان یک ساختار داده توزیع شده عمل می‌کند و اطلاعات را در تمام گره‌های شبکه (کامپیوترها) ذخیره می‌کند.

بلاکچین به عنوان فناوری پایه برای انجام تراکنش‌های امن و شفاف در بسیاری از صنایع و کاربردها مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال، زنجیره تامین، سلامتی، امور مالی و غیره.

بلاکچین میزان اعتماد و امنیت در تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد، زیرا هر تغییر در یک بلوک باعث تغییر در تمام بلوک‌های بعدی می‌شود و امکان تغییر داده‌ها به طور غیرمجاز کاهش می‌یابد.

پروتکل بلاک چین چیست؟

پروتکل بلاکچین یا به عبارت دقیق‌تر پروتکل ارتباطی بلاکچین (Blockchain Protocol) مجموعه‌ای از قوانین و الگوریتم‌ها است که برای انجام عملیات در بلاکچین استفاده می‌شود. این پروتکل توسط گره‌های شبکه (کامپیوترها) برای برقراری ارتباط، تایید تراکنش‌ها و اضافه کردن بلوک‌های جدید به زنجیره بلاکچین پیروی می‌شود.

هر پروتکل بلاکچین ممکن است ویژگی‌ها و الگوریتم‌های متفاوتی داشته باشد، اما برخی از ویژگی‌ها و عملکردهای مشترک در بیشتر پروتکل‌های بلاکچین وجود دارند. برخی از اصلی‌ترین عناصر و ویژگی‌های پروتکل بلاکچین عبارتند از:

  • اثبات هویت: پروتکل باید بتواند هویت اعضای شبکه را اثبات کند و از ارتباطات تقلبی جلوگیری کند. این به منظور اطمینان از اینکه فقط افراد مجاز توانایی انجام تراکنش‌ها و تایید بلوک‌ها را داشته باشند.
  • مدل امنیتی: پروتکل باید مدل امنیتی مناسبی را برای محافظت از بلاکچین در برابر حملات مختلف ارائه دهد. معمولاً مدل امنیتی در بلاکچین‌ها بر اساس اثبات کار (Proof-of-Work) یا اثبات سهام (Proof-of-Stake) تعریف می‌شود.
  • کنسانس: پروتکل باید روشی برای توافق بر یک وضعیت یکسان در شبکه ارائه دهد، به طوری که تمام گره‌ها به توافق برسند که بلوکی معتبر است و به بلاکچین اضافه شود. این روش توسط الگوریتم‌هایی مانند الگوریتم همگام سازی زمانی (Timestamp)، اثبات کار (Proof-of-Work)، اثبات سهام (Proof-of-Stake) و غیره انجام می‌شود.
  • انتقال داده‌ها: پروتکل باید روشی برای انتقال داده‌های تراکنش‌ها و بلوک‌ها در شبکه بلاکچین ارائه دهد. این شامل ایجاد و انتشار بلوک‌های جدید، تایید تراکنش‌ها و ارسال داده‌ها بین گره‌های شبکه است.
  • مدیریت بلوکچین: پروتکل باید مکانیزم‌هایی برای مدیریت بلوکچین، انجام تغییرات و بهبود عملکرد ارائه دهد، از جمله قوانین اضافه کردن بلوک‌های جدید، حذف بلوک‌های قدیمی، رفع تضادات و غیره.

داستان بلاکچین و تاریخچه

اشاره کوتاهی به تاریخچه فناوری بلاکچین

تاریخچه فناوری بلاکچین به اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی بازمی‌گردد و مربوط به ارز دیجیتال بیتکوین است. اینجاست که شخص یا گروهی به نام “اساتیدیو شیانتو” (Satoshi Nakamoto) با انتشار کتاب سفیدی با عنوان “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” مبنای بیتکوین و بلاکچین را مطرح کرد. در ادامه، به مراحل اصلی تاریخچه بلاکچین اشاره می‌کنیم:

۱. ۲۰۰۸: منتشر شدن کتاب سفیدی بیتکوین

در اکتبر ۲۰۰۸، نوشته‌ای با عنوان “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” توسط “اساتیدیو شیانتو” منتشر شد. این نوشته به طور کامل نحوه عملکرد بیتکوین و تکنولوژی بلاکچین را شرح می‌دهد.

۲. ۲۰۰۹: ایجاد بیتکوین

در ژانویه ۲۰۰۹، شبکه بیتکوین راه‌اندازی شد و نرم‌افزار کلاینت اولیه بیتکوین در دسترس قرار گرفت. نخستین بلاک بیتکوین، معروف به بلاک سرنج (Genesis Block)، توسط “اساتیدیو شیانتو” ایجاد شد.

۳. ۲۰۱۰: اولین تراکنش با بیتکوین

در ماه مه ۲۰۱۰، تراکنش اولیه با استفاده از بیتکوین انجام شد. بیتکوین به عنوان ارز دیجیتالی برای انتقال ارز مورد استفاده قرار گرفت.

۴. ۲۰۱۳: رشد و ثبت قیمت بیتکوین

در سال ۲۰۱۳، بیتکوین شهرت و جذابیت بیشتری کسب کرد و قیمت آن به طور چشمگیری افزایش یافت. اولین بورس بیتکوین به نام “Mt. Gox” راه‌اندازی شد. تمام معاملات بیتکوین از طریق این بورس انجام می‌شد.

۵. ۲۰۱۴: پروژه‌های بلاکچین غیربیتکوین

در سال ۲۰۱۴، شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان شروع به کشف کاربردهای بلاکچین خارج از بیتکوین کردند. پروژه‌هایی مانند اتریوم (Ethereum) و پلتفرم‌های بلاکچین متن‌باز دیگر به وجود آمدند.

۶. ۲۰۱۷: افزایش توجه و کاربردهای گسترده

در سال ۲۰۱۷، توجه جهانی به بیتکوین و بلاکچین بسیار بیشتر شد. قیمت بیتکوین به ارتفاعات جدیدی صعود کرد و موسسات مالی بزرگ مانند بورس‌های اوراق بهادار و بانک‌ها شروع به مطالعه و اعمال فناوری بلاکچین در عرصه خود کردند.

۷. ۲۰۱۸: بلاکچین خارج از حوزه مالی

در سال ۲۰۱۸، بلاکچین در بسیاری از حوزه‌ها و صنایع خارج از حوزه مالی مورد توجه قرار گرفت. کاربردهای بلاکچین در زنجیره تامین، امور مالی، سلامتی، امنیت سایبری و سایر صنایع به صورت گسترده مورد بررسی و اجرا قرار گرفت.

۸. ۲۰۲۱ و بعد: رشد بیشتر و توسعه کاربردها

در دهه اخیر، بلاکچین و کاربردهای آن به صورت پیوسته در حال رشد و توسعه است. شرکت‌ها، دولت‌ها و سازمان‌ها به استفاده از بلاکچین در محصولات، خدمات و فرآیندهای خود روی می‌آورند و از این فناوری برای بهبود امنیت، شفافیت و کارایی استف

تاریخچه بلاکچین اتریوم

تاریخچه بلاکچین اتریوم (Ethereum) به سال ۲۰۱۳ بازمی‌گردد، و در این سال مفهوم اولیه آن توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) ارائه شد. در ادامه، به مراحل اصلی تاریخچه بلاکچین اتریوم اشاره می‌کنیم:

۲۰۱۳: پیشنهاد ایده اتریوم

در سال ۲۰۱۳، ویتالیک بوترین به عنوان توسعه‌دهنده برجسته بیتکوین، ایده توسعه یک بلاکچین مبتنی بر قراردادهای هوشمند را مطرح کرد. ایده اصلی او برای اتریوم در برگیرنده یک بلاکچین با امکانات بیشتر از بیتکوین بود، که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند.

۲۰۱۴: ایجاد اتریوم

در سال ۲۰۱۴، تیم توسعه اتریوم زیر نظر ویتالیک بوترین شروع به کار کرد. آنها با جمع‌آوری سرمایه‌گذاری اولیه از طریق فروش عمومی توکن‌های اتر (Ether)، منابع مالی لازم برای توسعه اتریوم را فراهم کردند.

۲۰۱۵: آغاز شبکه اتریوم

در یولی ۲۰۱۵، شبکه اتریوم به صورت رسمی رونمایی شد. این شبکه قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم می‌کند و امکان توسعه برنامه‌ها و سرویس‌های توزیع شده را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند.

۲۰۱۶: حادثه DAO

در سال ۲۰۱۶، یک حادثه بزرگ به نام DAO (Decentralized Autonomous Organization) رخ داد. DAO یک سازمان هوشمند مبتنی بر قراردادهای هوشمند در اتریوم بود. حمله امنیتی در این سازمان منجر به سرقت مبلغ قابل توجهی از اتر شد. این حادثه باعث شد قراردادهای هوشمند موجود در اتریوم مورد بررسی و اصلاح قرار بگیرد.

۲۰۱۷ و بعد: رشد و توسعه بلاکچین اتریوم

پس از حادثه DAO، بلاکچین اتریوم همچنان به رشد خود ادامه داد. در سال‌های بعد، بلاکچین اتریوم شاهد رشد جامعه توسعه‌دهندگان، افزایش استفاده و توسعه‌ی برنامه‌ها و قراردادهای هوشمند بود. همچنین، در سال ۲۰۲۰، اتریوم ۲.۰ (Ethereum 2.0) که یک بهبود قابل توجه برای اتریوم است و به منظور افزایش مقیاس‌پذیری و کارایی شبکه توسعه داده شده است، در حال اجرا و توسعه است.

بلاکچین اتریوم امروزه یکی از بزرگترین و مهم‌ترین بلاکچین‌ها در صنعت ارزهای دیجیتال و برنامه‌های هوشمند است و از طریق آن میلیون‌ها تراکنش و قرارداد هوشمند انجام می‌شود.

سخن آخر

فناوری بلاکچین به طور گسترده‌ای در دهه گذشته توجه و توسعه یافته است و برای صنایع و کاربردهای مختلف تأثیر قابل توجهی داشته است. این فناوری قدرتمند قابلیت‌هایی مانند امنیت، شفافیت، اثبات هویت دیجیتال و پیگیری دقیق را فراهم می‌کند و بتواند بهبود عملکرد و اعتماد در سازمان‌ها و صنایع را فراهم کند.

بلاکچین توسعه و نوآوری را به صنایع و اقتصاد جهانی می‌آورد و در آینده می‌تواند بر تحولات بزرگی در حوزه‌هایی مانند مالی، زنجیره تامین، سلامتی، امنیت سایبری، انرژی، امور دولتی و بسیاری از صنایع دیگر تأثیر گذار باشد. همچنین، بلاکچین نقش مهمی در توسعه کسب و کارهای نوپا و استارتاپ‌ها داشته و به آنها فرصتی را برای نوآوری و رشد فراهم کرده است.

با توجه به مزایای بلاکچین و کاربردهای گسترده آن، انتظار می‌رود که در آینده، این فناوری رشد و توسعه بیشتری داشته باشد و تأثیر عمده‌ای در زندگی ما داشته باشد. به طور خلاصه، بلاکچین به عنوان یک فناوری نوآورانه، باعث تغییرات بزرگی در صنایع و جوامع می‌شود و قدرت جدیدی را برای انتقال ارز، مدیریت داده‌ها و ارتباطات به صورت امن و شفاف فراهم می‌کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “داستان بلاکچین همراه با تاریخچه

  1. Saeed ghasemzadeh گفت:

    عالی

    1. acochain گفت:

      ارادتمند شما . خوشحالیم که راضی بودین

  2. saeed farkoush گفت:

    ممنون. مفید بود

    1. acochain گفت:

      خواهشمندم خوشحالم راضی بودین

  3. محمدرضاقاضی زاده گفت:

    عالی و مفید

    1. acochain گفت:

      ارادتمندیم . خوشحالیم راضی بودین

  4. mahdi گفت:

    سلام منبع این نوشته کدوم مقاله هست؟

    1. acochain گفت:

      سلام دوست عزیز از چند سایت معتبر خارجی برای ترجمه و تولید محتوا استفاده شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *