آموزش فناوری بلاکچین

تکامل بلاکچین از ابتدا تا امروز

تکامل بلاکچین

فهرست مطالب

۱۹۹۱- ۲۰۰۸: سال های اولیه فناوری بلاک چین

تکامل بلاک چین: فاز ۱ – تراکنش ها

تکامل بلاک چین: فاز ۲ – قراردادها

تکامل بلاک چین: فاز ۳ – اپلیکیشن ها

۲۰۱۵: هایپرلجر (Hyperledger)

۲۰۱۷: EOS.IO

۲۰۲۰: تاریخچه بلاک چین و آینده آن

 

فناوری بلاک چین با توجه به تاثیری که بر بخش های مختلف از مالی گرفته تا تولید و همچنین آموزش دارد، باید یکی از بزرگ ترین نوآوری های قرن ۲۱ باشد. ناگفته نماند تاریخچه بلاک چین به اوایل دهه ۱۹۹۰ بازمی گردد. از چند سال پیش که محبوبیت آن شروع به رشد کرد، موجی از اپلیکیشن ها ظاهر شدند که همگی نشان دهنده تاثیری بودند که گرم شدن رقابت اقتصاد دیجیتال قرار بود همراه خود بیاورد. در این مطلب با تکامل بلاکچین از آغاز تا به امروز آشنا خواهیم شد.

مطالب مرتبط: سرمایه گذاری در بلاکچین

تاریخچه فناوری بلاک چین

دانستن داستان کامل بلاکچین و تاریخچه این فناوری برای علاقه مندان و فعالان حوزه بلاک چین بسیار مهم است. بنابراین، برای ایجاد سهولت در شناخت بلاک چین، در اینجا یک راهنمای دقیق برای اطلاع از تاریخچه این فناوری با تکامل دقیق آن آورده ایم.

تاریخچه بلاکچین

۱۹۹۱- ۲۰۰۸: سال های اولیه فناوری بلاک چین

بلاک چین چگونه ظهور کرد؟ استوارت هابر و دبلیو اسکات استورنتا در سال ۱۹۹۱ چیزی را پیش بینی کردند که بسیاری از مردم با نام بلاک چین می شناسند. اولین کار آن ها شامل کار روی زنجیره ای از بلوک های امن رمزنگاری شده بود که به موجب آن هیچ کس نمی توانست تایم لپس اسناد را دستکاری کند.

در سال ۱۹۹۲، آن ها سیستم خود را برای ترکیب درختان مرکل ارتقا دادند که کارایی را افزایش داد و در نتیجه امکان جمع آوری اسناد بیشتر در یک بلوک را فراهم کرد. با این حال، در سال ۲۰۰۸ بود که تاریخچه بلاک چین به لطف کار یک شخص یا گروه با نام ساتوشی ناکاموتو شروع به شکل گیری کرد.

ساتوشی ناکاموتو به عنوان مغز متفکر فناوری بلاک چین شناخته می شود. اطلاعات بسیار کمی در مورد ناکاموتو وجود دارد چرا که مردم معتقدند او می تواند یک شخص یا گروهی از افرادی باشد که روی بیت کوین کار کرده اند، یعنی اولین کاربرد فناوری دفترکل دیجیتال.

ناکاموتو اولین بلاک چین را در سال ۲۰۰۸ مفهوم سازی کرد که فناوری فعلی موجود از آن تکامل یافته و راه خود را به بسیاری از کاربردهای فراتر از ارزهای رمزنگاری شده پیدا کرده است. ساتوشی ناکاموتو اولین وایت پیپر مربوط به این فناوری را در سال ۲۰۰۹ منتشر کرد. او در وایت پیپر جزئیاتی از چگونگی تجهیز این فناوری برای افزایش اعتماد به دنیای دیجیتال با توجه به جنبه تمرکززدایی ارائه کرد که به این معنی بود: “هیچ کس هرگز کنترل هیچ چیزی را در دست نخواهد داشت”.

از زمانی که ساتوشی ناکاموتو از صحنه خارج شد و توسعه بیت کوین را به دیگر توسعه دهندگان اصلی سپرد، فناوری دفترکل دیجیتال تکامل یافت. این تکامل منجر به کاربردهای جدیدی شد که تاریخچه بلاک چین را تشکیل می دهند.

یک سوال بسیار رایج این است که چه زمانی بلاک چین اختراع شد؟ می توان گفت بلاک چین در سال ۱۹۹۱ اختراع شد.

مطالب مرتبط: داستان بلاکچین همراه با تاریخچه

ساختار بلاک چین

به زبان ساده، بلاک چین یک دفترکل توزیع شده نظیر به نظیر است که امن بوده و برای ثبت تراکنش ها در بسیاری از کامپیوترها مورد استفاده قرار می گیرد. محتویات دفترکل تنها با اضافه کردن یک بلوک دیگر به صورت مرتبط با بلوک قبلی به روز می شود. همچنین می توان آن را به عنوان یک شبکه همتا به همتا تصور کرد که در بستر اینترنت اجرا می شود.

در اصطلاح عامیانه یا تجاری، بلاک چین پلتفرمی است که در آن افراد اجازه دارند بدون نیاز به داور مرکزی یا مورد اعتماد، تراکنش هایی از هر نوع را انجام دهند.

پایگاه داده ایجاد شده به صورت شفاف بین شرکت کنندگان شبکه به اشتراک گذاشته می شود که به موجب آن همه می توانند به محتویات آن دسترسی داشته باشند. مدیریت پایگاه داده به صورت خودکار و با استفاده از شبکه های نظیر به نظیر و یک سرور زمان سنج انجام می شود. هر بلوک در بلاک چین به گونه ای تنظیم می شود که به محتوای بلوک قبلی ارجاع پیدا می کند.

بلوک هایی که یک بلاک چین را تشکیل می دهند، مجموعه ای از تراکنش ها را در خود نگهداری می کنند که توسط شرکت کنندگان یک شبکه تایید شده اند. هر بلوک با یک هش رمزنگاری شده از بلوک قبلی همان زنجیره همراه است.

تکامل بلاکچین

تکامل بلاک چین: فاز ۱ – تراکنش ها

۲۰۰۸- ۲۰۱۳: بلاک چین، ظهور بیت کوین

اکثر مردم بر این باورند که بیت کوین و بلاک چین یک چیز و یکسان هستند. البته این طور نیست، چرا که یکی از آن ها فناوری زیربنایی است که کاربردهای مختلفی را به خود اختصاص می دهد و دیگری ارز رمز نگاری شده یا ارز دیجیتال است.

بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به عنوان اولین کاربرد فناوری بلاک چین مطرح شد. ساتوشی ناکاموتو در وایت پیپر خود آن را به عنوان یک سیستم همتا به همتا الکترونیکی شرح داد. ناکاموتو بلوک اصلی را تشکیل داد که بلوک های دیگر از آن استخراج می شدند و به هم متصل بودند که منجر به ایجاد یکی از بزرگ ترین زنجیره های بلوکی حامل اطلاعات و تراکنش ها شد.

از زمانی که بیت کوین به عنوان یکی از کاربردهای بلاک چین پا به عرصه وجود گذاشت، اپلیکیشن های متعددی ظهور کردند که همگی به دنبال استفاده از اصول و قابلیت های فناوری دفترکل دیجیتال بودند. درنتیجه، تاریخچه بلاک چین شامل فهرستی طولانی از اپلیکیشن هایی است که با تکامل این فناوری همراه شده اند.

مطالب مرتبط: استخراج ارز دیجیتال در خانه

تکامل بلاک چین: فاز ۲ – قراردادها

۲۰۱۳- ۲۰۱۵: بلاک چین، توسعه اتریوم

در دنیایی که نوآوری حرف اول را می زند، ویتالیک بوترین به عنوان یکی از اولین مشارکت کنندگان در حوزه رمزارز بیت کوین، جزو فهرست رو به رشد توسعه دهندگانی است که احساس می کردند بیت کوین هنوز به قله نرسیده است.

بوترین که نگران محدودیت های بیت کوین بود، شروع به کار روی چیزی کرد که احساس می کرد یک بلاک چین بی نقص خواهد بود که می تواند علاوه بر شبکه همتا به همتا، وظایف مختلفی را انجام دهد. اتریوم به عنوان یک بلاک چین عمومی جدید در سال ۲۰۱۳ با قابلیت های اضافه در مقایسه با بیت کوین متولد شد، پیشرفتی که به یک لحظه محوری در تاریخ بلاک چین تبدیل شده است.

بوترین با فعال کردن قابلیتی که به افراد اجازه می دهد دارایی های دیگر مانند قراردادها را ثبت کنند، اتریوم را از بلاک چین بیت کوین متمایز نمود. این ویژگی جدید، قابلیت های اتریوم را از شبکه ارز رمزنگاری شده به پلتفرمی برای توسعه اپلیکیشن های غیر متمرکز نیز گسترش داد.

مطالب مرتبط: شاردینگ و کاربرد آن در بلاکچین

 

بلاک چین اتریوم که در سال ۲۰۱۵ رسما راه اندازی شد، باتوجه به توانایی اش در پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، اکنون به یکی از بزرگ ترین کاربردهای فناوری بلاک چین تبدیل شده است. پلتفرم بلاک چین اتریوم همچنین موفق به جمع آوری یک جامعه توسعه دهنده فعال شده و به سبب آن شاهد ایجاد یک اکوسیستم واقعی بوده است.

بلاک چین اتریوم به لطف توانایی پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن های غیرمتمرکز، بیش ترین تعداد تراکنش های روزانه را پردازش می کند. محدودیت بازار آن نیز در فضای کریپتوکارنسی رشد قابل توجهی داشته است.

کاربرد و تکامل بلاکچین

تکامل بلاک چین: فاز ۳ – اپلیکیشن ها

۲۰۱۸: بلاک چین و آینده

تاریخچه و تکامل بلاک چین با اتریوم و بیت کوین متوقف نمی شود. در سال های اخیر، پروژه های متعددی به بهره برداری رسیده اند که همگی از قابلیت های فناوری بلاک چین استفاده می کنند. پروژه های جدید علاوه بر ارائه ویژگی های جدید با استفاده از قابلیت های بلاک چین، به دنبال رفع برخی از کمبودهای بیت کوین و اتریوم نیز هستند.

برخی از اپلیکیشن های جدید بلاک چین شامل NEO می باشد که به عنوان اولین پلتفرم منبع باز، غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاک چین در چین راه اندازی شد. اگرچه این کشور ارزهای رمزنگاری شده را ممنوع کرده است، اما در زمینه نوآوری های بلاک چین همچنان فعال است. NEO خود را به عنوان اتریوم چینی معرفی می کند که پیش از این حمایت جک ما، مدیرعامل علی بابا را دریافت کرده بود و قصد دارد تاثیری مشابه بایدو در این کشور داشته باشد.

در رقابت برای سرعت بخشیدن به توسعه اینترنت اشیا، برخی از توسعه دهندگان از فناوری بلاک چین استفاده کردند و این فرآیند به IOTA رسید. پلتفرمی ارز رمزنگاری شده که برای اکوسیستم اینترنت اشیا بهینه سازی شده است؛ زیرا تلاش می کند کارمزد تراکنش صفر و همچنین فرایندهای تایید منحصربه فرد را فراهم نماید. همچنین به برخی از مسائل مقیاس پذیری مرتبط با بلاک چین ۱.۰ بیت کوین می پردازد.

مطالب مرتبط: هش ریت یا نرخ هش چیست؟ Hash Rate

علاوه بر IOTA و NEO، دیگر پلتفرم های نسل دوم بلاک چین نیز در این بخش تاثیر قابل توجهی دارند. بلاک چین های Monero Zcash و Dash به عنوان راهی برای پرداختن به برخی از مسائل امنیتی و مقیاس پذیری مرتبط با کاربردهای اولیه بلاک چین مطرح شدند. این سه پلتفرم بلاک چین که آلت کوین های مبتنی بر حریم خصوصی نامیده می شوند، به دنبال ارائه سطوح بالایی از حریم خصوصی و امنیت در زمینه تراکنش ها هستند.

تاریخچه بلاک چین مورد بحث در بالا شامل شبکه های بلاک چین عمومی است که به موجب آن هر کسی می تواند به محتویات یک شبکه دسترسی داشته باشد. با این حال، با تکامل فناوری، تعدادی از شرکت ها شروع به استفاده داخلی از بلاک چین به عنوان راهی برای افزایش بهره وری عملیاتی کرده اند.

شرکت های بزرگ در استخدام متخصصان سرمایه گذاری زیادی می کنند؛ چرا که به دنبال کسب درآمد از فناوری هستند. به نظر می رسد شرکت هایی مانند مایکروسافت در زمینه بررسی کاربردهای فناوری بلاک چین پیشرو بوده اند که نتیجه آن ایجاد پلتفرم هایی است که به عنوان بلاک چین های خصوصی، ترکیبی و متحد شناخته می شوند.

روند تکامل بلاکچین از اغاز تا امروز

۲۰۱۵: هایپرلجر (Hyperledger)

در سال ۲۰۱۵، بنیاد لینوکس از یک پروژه بلاک چین منبع باز رونمایی کرد. آن ها در ادامه آن را هایپرلجر نامیدند که تا به امروز به عنوان توسعه مشارکتی دفترکل توزیع شده عمل می کند. هایپرلجر تحت رهبری برایان بهلندورف به دنبال پیشبرد هم کاری بین صنعتی برای توسعه بلاک چین و دفترکل توزیع شده است.

هایپرلجر روی تشویق استفاده از فناوری بلاک چین برای بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان سیستم های فعلی برای پشتیبانی از تراکنش های تجاری جهانی تمرکز می کند.

۲۰۱۷: EOS.IO

EOS از شرکت خصوصی Block.one در سال ۲۰۱۷ با انتشار وایت پیپری جزئیات پروتکل بلاک چین جدیدی را شرح داد که توسط EOS به عنوان ارز رمزنگاری شده بومی کار می کند. EOS برخلاف دیگر پروتکل های بلاک چین، سعی می کند ویژگی های کامپیوترهای واقعی از جمله CPU و GPU را تقلید نماید.

به همین دلیل، EOS.IO به عنوان یک پلتفرم قرارداد هوشمند و همچنین یک سیستم عامل غیر متمرکز شناخته می شود. هدف اصلی آن تشویق استقرار اپلیکیشن های غیر متمرکز از طریق یک شرکت مستقل غیر متمرکز است.

مطالب مرتبط: چشم انداز بلاکچین در سال ۲۰۲۲

۲۰۲۰: تاریخچه بلاک چین و آینده آن

آینده فناوری بلاک چین تا حدودی روشن به نظر می رسد؛ زیرا دولت ها و شرکت ها به دنبال نوآوری ها و برنامه های کاربردی هستند. به طور فزاینده ای روشن شده است که روزی بلاک چین عمومی وجود خواهد داشت که هر کسی می تواند از آن استفاده کند.

طرفداران انتظار دارند این فناوری به اتوماسیون بیشتر وظایفی که توسط متخصصان در همه بخش ها انجام می شود، منجر شود. این فناوری در حال حاضر کاربرد زیادی در مدیریت عرضه و همچنین کسب وکار رایانش ابری پیدا کرده است. این فناوری همچنین باید در آینده راه خود را به موارد اساسی مانند موتورهای جستجو در اینترنت گسترش دهد.

با تکامل این فناوری، موسسه گارتنر ترند انتظار دارد حداقل یک کسب و کار مبتنی بر بلاک چین تا سال ۲۰۲۲ به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار برسد. با توجه به تحول فناوری بلاک چین، این شرکت تحقیقاتی همچنین  انتظار دارد ارزش چنین کسب و کاری تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۱۷۶ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۳.۱ تریلیون دلار صعود کند.

تکامل فناوری بلاک چین در سال های اخیر تقاضا برای متخصصان بلاک چین را افزایش داده است. این شرکت ها همچنین در حال پیاده سازی بلاک چین هستند تا از مزایای اپلیکیشن های بلاک چین بهره مند شوند. بنابراین، اگر به دنبال ایجاد شغل در بلاک چین هستید، زمان مناسبی است که آن را با دوره آموزش فناوری بلاکچین در آکوچین شروع کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *